(NkEJS(B-(NMENEDVMENT U ROBOT)QÆ Z DÆTXMI Z ÆNWALÆDNÆST@ TA ÇH SÆM(B'(NQMI U TERITORÆALXNIH GROMADAH (B:s)E (NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NgOR)QÆ[NA(B, (Nn(B. (Nm(B.s)E; (NkRINICXKA(B, )Qæ. (Np(B.s)E; (NsKO^KO(B, (Nm(B. (No(B.s; (NsLOZANSXKA(B, (Ng(B. )Qæ.s)E; (NsTOLQRIK(B, (No(B. (N`(B.s; (NpETRO^KO (B, (Nv(B. (Nw(B.s; (NzAHAR)QÆNA(B, (Nt(B. æ.,s)E; (N{PAK(B, (Nm(B. (Nm(B.,s; (NgOROH)QÆWSXKA(B, (Nk(B. (N`(B.,s)E; (NtERNOP)QÆLXSXKIJ NACÆONALXNIJ PEDAGOGÆ^NIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ w(B. (NgNAT@KAs)E; (NpRO)QÃKT nACÆONALXNOGO FONDU DOSLÆDVENX uKRAÇNI (B"(NdOSLÆDVENNQ ROZWITKU SOCÆALXNO(B-(NREABÆLÆTACÆJNIH POSLUG DLQ DÆTEJ Z ÆNWALÆDNÆST@ TA ÇH SÆMEJ NA RÆWNÆ TERITORÆALXNIH GROMAD U WOÃNNIJ TA POWOÃNNIJ PERÆODI(B"s)E ((NvITOMIR (B:s (Ntow (B"505",s, 2024)
(Nu METODI^NOMU POS)QÆBNIKU ROZKRITO OSOBLIWOSTÆ ROBOTI Z DÆTXMI Z ÆNWALÆDNÆST@ TA ÇH SÆM(B'(NQMI U KONTEKSTÆ NADANNQ SOCÆALXNO(B-(NREABÆLÆTACÆJNIH POSLUG(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsOC)QÆALXNA ROBOTAs)E -- )Qæ(NNWALÆDNÆSTXs)E -- (Nd)QÆTI(B-Æ(NNWALÆDIs)E -- (NtERITOR)QÆALXNÆ GROMADIs)E; (NPOTREBI D)QÆTEJ Z ÆNWALÆDNÆST@s)E; (NPLANUWANNQ )QÆNTERWENCÆÇs)E; (NM)QÆVWÆDOM^A WZAÃMODÆQs)E; (NM)QÆVDISCIPLÆNARNA WZAÃMODÆQs)E; (NOC)QÆNKA QKOSTÆs)E