(NpEDAGOG)QÆ^NO(B-(NPROSWÆTNICXKA DÆQLXNÆSTX pAWLA pLATONOWI^A ~UBINSXKOGO (B(1839-1884) :s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ STUDENTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW (B/s)E - )Qæ(NGNATENKO(B, (Nn(B. (Nw(B.,s)E; (NpOB)QÆR^ENKO(B, (Nn(B. (Ns(B.s)E ((NtERNOP)QÆLX (B:s)E (NaSTON(B,s, 2008)
(Nu NAW^ALXNOMU POS)QÆBNIKU WISWÆTLENO OSNOWNÆ WÆHI VITTQ pAWLA ~UBINSXKOGO (B- (NOBDAROWANOGO ORGANÆZATORA OSWÆTI Æ KULXTURI(B, (NAKTIWNOGO U^ASNIKA UKRAÇNSXKOGO RUHU(B, (NGROMADSXKOGO DÆQ^A Æ PROSWÆTITELQ(B, (NL@DINI NEWTOMNOÇ ENERGÆÇ Æ GLIBOKOÇ WÆDDANOSTÆ SWOÇJ SPRAWÆ(B. (NwÆDOBRAVENO JOGO NAUKOWIJ TÆ TWOR^IJ DOROBOK(B, (NWKLAD W UTWORENNQ pÆWDENNO(B-(NzAHÆDNOGO wÆDDÆLU GEOGRAFÆ^NOGO TOWARISTWA W kIÃWÆ(B, (NWNESOK U KULXTURNO(B-(NETNOGRAFÆ^NU DÆQLXNÆSTX KIÇWSXKOÇ GROMADI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (N~UBINSXKIJ p(B. (Np(B.s; (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- )Qæ(NSTORÆQ PEDAGOGÆ^NOÇ DUMKIs)E -- (NwIDATN)QÆ PEDAGOGIs)E; (NNED)QÆLXNÆ [KOLIs)E; (NPROPAGANDAs; )QÆ(NSTORÆQ UKRAÇNSXKOÇ NAUKIs)E; (NkI)QÇWSXKA GROMADAs)E