(NwELET UKRA)QÇNSXKOÇ MATEMATIKI (B/s)E - (Nw)QÆR^ENKO(B, (Nn(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWIJ SW)QÆT(B,s)E, 2012)
(Nu KNIVC)QÆ PODANO OSNOWNÆ ETAPI VITTQ(B, (NNAUKOWOÇ(B, (NPEDAGOGÆ^NOÇ TA GROMADSXKOÇ DÆQLXNOSTÆ WIDATNOGO UKRAÇNSXKOGO MATEMATIKA hh STORÆQ^^Q ZÆ SWÆTOWIM ÆM(B'(NQM(B, (NBEZPÆDSTAWNO REPRESOWANOGO W (B1938 (NR(B., (NAKADEMÆKA an uKRAÇNI mIHAÇLA pILIPOWI^A kRAW^UKA (B(1892 - 1942)s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmATEMATIKAs -- (NpERSONAL)QÆQs)E