(NuKRA)QÇNSXKIJ PARLAMENTARIZIM(B: (NPROBLEMI ÆSTORÆÇ TA SU^ASNOÇ POLÆTI^NOÇ PRAKTIKI (B((NDO (B145-(NRÆ^^Q WÆD DNQ NARODVENNQ mIHAJLA gRU[EWSXKOGO(B) :s)E (NnAUKOWA KONFERENC)QÆQ (B29 (NWERESNQ (B2011 (NR(B. /s)E - (NwERHOWNA rADA uKRA)QÇNIs)E; (NuKRA)QÇNSXKIJ ÆNSTITUT NACÆONALXNOÇ PAM(B'(NQTÆs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nu)Qænp(B,s)E, 2012)
(Nu PROPONOWANOMU ZB)QÆRNIKU MÆSTQTXSQ MATERÆALI NAUKOWOÇ KONFENECÆÇ(B. (NaWTORI STATEJ WIKLALI WLASNIJ POGLQD NA PROBLEMU ÆSTORÆÇ ROZWITKU PARLAMENTARIZMU NA UKRAÇNSXKIH ZEMLQH(B, (NA TAKOV ROLX m(B. (NgRU[EWSXKOGO U CIH PROCESAH(B. (Nu DODATKAH DO ZBÆRNIKA WKL@^ENA NOWÆTNQ BÆOBÆBLÆOGRAFÆQ PRACX PRO DÆQLXNÆSTX TA TWOR^ÆSTX m(B. (Ns(B. (NgRU[EWSXKOGO(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NpARLAMENTs; (NcENTRALXNA rADAs; (NPOL)QÆTI^NA WLADAs)E; (NBAGATOPART)QÆJNÆSTXs)E; )QÆ(NSTORI^NÆ POSTATÆs)E; (NPAROLAMENTSXKA PRESAs; (NAGRARNA POL)QÆTIKAs)E; (Nunrs