(NpOL)QÆTIKA W OSOBAH(B. (NpOLÆTI^NE LÆDERSTWO NA POSTSOCÆALÆSTI^NOMU PROSTORÆ(B: (NNACÆONALXNIJ Æ REGÆONALXNIJ KONTEKSTI (B/s)E - (NrUDI^(B, (Nf(B. (Nm(B.,s; )Qæ(NNSTITUT POLÆTI^NIH Æ ETNONACÆONALXNIH DOSLÆDVENX ÆM(B. æ. (Nf(B. (NkURASAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpARLAMENTSXKE WIDAWNICTWO(B,s, 2008)
(NnA OSNOW)QÆ [IROKOGO MASIWU ÆSTORI^NIH SU^ASNIH NAUKOWIH DVEREL(B, (NANALÆZU REALXNIH POLÆTI^NIH PROCESÆW U NAW^ALXNOMU POSÆBNIKU PODAÃTXSQ ODNA Z PROWÆDNIH TEM POLÆTOLOGÆÇ (B- (NPRIRODA(B, (NKONCEPCÆÇ TA KLASIFÆKACÆQ POLÆTI^NOGO LÆDERSTWA W NACÆONALXNOMU TA REGÆONALXNOMU ASPEKTAH(B. (NwISWÆTL@@TXSQ TEORETIKO(B-(NMETODOLOGÆ^NÆ PROBLEMI POLÆTI^NOGO LÆDERSTWA(B, Æ(NDEÇ LÆDERSTWA W SWÆTOWÆJ POLÆTI^NÆJ DUMCÆ(B, (NFORMUWANNQ POLÆTI^NOGO LÆDERSTWA W SU^ASNÆJ uKRAÇNÆ W UMOWAH NEZALEVNOSTÆ(B. (NpODANO PROCES STANOWLENNQ POLÆTI^NIH LÆDERÆW U KRAÇNAH snd Æ bALTÆÇ(B, (NcENTRALXNOÇ Æ sHÆDNOÇ ãWROPI(B, (NWISWÆTLENÆ ZAGALXNÆ ZAKONOMÆRNOSTÆ J SPECIFÆ^NÆ RISI W PORÆWNQNNÆ Z TIM(B, (NQK WÆDBUWAÃTXSQ CE W NA[ÆJ DERVAWÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpOL)QÆTIKAs)E -- (NpOL)QÆTI^NÆ DÆQ^Æs)E