(Nu WIR)QÆ REWOL@CÆJ Æ GROMADQNSXKOÇ WÆJNI (B((NAKTUALXNÆ ASPEKTI WIW^ENNQ (B1917 - 1920 (NRR(B. (NW uKRAÇNÆ(B) /s)E - (NsOLDATENKO(B, (NwALER)QÆJ(B,s)E; )Qæ(NNSTITUT POLÆTI^NIH Æ ETNONACÆONALXNIH DOSLÆDVENX ÆM(B. æ. (Nf(B. (NkURASAs)E; (NuKRA)QÇNSXKIJ ÆNSTITUT NACÆONALXNOÇ PAM(B'(NQTÆs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpARLAMENTSXKE WIDAWNICTWO(B,s, 2012)
(NdO NOWO)QÇ KNIGI WKL@^ENO TRI S@VETI(B, (NTEMATI^NO OB(B'Ã(NDNANÆ DOSLÆDVENNQM ODNÆÃÇ Z APOGEJNIH(B, (NWODNO^AS NAJSKLADNÆ[IH STORÆNOK WÆT^IZNQNOÇ ÆSTORÆÇ (B- (NREWOL@CÆJNOÇ DOBI (B1917-1920 (NROKÆW(B. (Nw OSNOWÆ (B- (NPÆDWEDENNQ PÆDSUMKÆW ÆSTORÆOGRAFÆ^NOGO OSWOÃNNQ KL@^OWIH PROBLEM SOCÆALXNIH Æ NACÆONALXNIH SKLADOWIH SUSPÆLXNIH PROCESÆW(B, (NZOSEREDVENNQ UWAGI NA DISKUSÆJNIH ASPEKTAH OSQGNENNQ REWOL@CÆJNOGO DOSWÆDU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NrEWOL@C)QÆQ (B1917-1920 (NROKIs)E -- (NgROMADQNSXKA W)QÆJNAs)E; )Qæ(NSTORÆOGRAFÆQs)E; (NcENTRALXNA RADAs; (NGETXMANATs; (NuKRA)QÇNSXKA REWOL@CÆQs)E