(NuKRA)QÇNSXKA REWOL@CÆQ(B: (NKONCEPCÆQ TA ÆSTORÆOGRAFÆQ (B/s)E - (NsOLDATENKO(B, (Nw(B. (Nf(B.,s; )Qæ(NNSTITUT POLÆTI^NIH Æ ETNONACÆONALXNIH DOSLÆDVENX nan uKRAÇNIs)E; (NkNIGA PAM(B'(NQT)QÆ uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpROSW)QÆTA(B,s)E, 1997)
(NmONOGRAF)QÆQ PRISWQ^ENA MALODOSLÆDVENOMU SOCÆALXNOMU FENOMENU (B- (NuKRAÇNSXKÆJ REWOL@CÆÇ(B. (NnA OSNOWÆ PRACX ÆDEOLOGÆQ TOGO^ASNOGO WIZWOLXNOGO RUHU(B, (NDOKUMENTÆW POLÆTI^NIH PARTÆJ Æ ORGANÆZACÆJ(B, (NMATERÆALÆW PERÆODI^NOÇ PRESI WPER[E W ÆSTORÆGRAFÆÇ ZDÆJSN@ÃTXSQ SPROBA KOMPLEKSNOGO ANALÆZU ROZWITKU KONCEPCÆÇ uKRAÇNSXKOÇ REWOL@CÆÇ(B, (NWRAHUWANNQ W NÆJ ZMÆNI KONKRETNO(B-Æ(NSTORI^NIH UMOW Æ ZAWDANX BOROTXBI W (B1918-1920 (NRR(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NrEWOL@C)QÆQ (B1917-1920 (NROKIs)E -- 20 (NST(B.s; )Qæ(NSTORÆOGRAFÆQs)E