)Qæ(NWAN bAGRQNIJ(B: (NGROMADSXKO(B-(NPOLÆTI^NA TA KULXTUROTWOR^A DÆQLXNÆSTX (B/s)E - (NpODOB)QÃD(B, (NoLENA(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nn)QÆKA(B-(NcENTR(B,s)E, 2014)
(NkNIGA PRISWQ^ENA GROMADSXKO(B-(NPOL)QÆTI^NÆJ TA KULXTUROTWOR^ÆJ DÆQLXNOSTÆ PISXMENNIKA(B, (NPUBLÆCISTA(B, (NHUDOVNIKA(B, (NGROMADSXKOGO TA POLÆTI^NOGO DÆQ^A æWANA bAGRQNOGO(B. (NrOBOTA BAZUÃTXSQ NA [IROKÆJ DVERELXNÆJ TA LÆTERATURNÆJ OSNOWÆ(B. (NwIQWLENO FAKTORI(B, (N]O WPLINULI NA FORMUWANNQ SWÆTOGLQDU æ(B. (NbAGRQNOGO TA JOGO STANOWLENNQ QK GROMADSXKOGO TA POLÆTI^NOGO DÆQ^A(B. (Nz(B'(NQSOWANO WNESOK æ(B. (NbAGRQNOGO U ROZWITOK UKRAÇNSXKOGO GROMADSXKO(B-(NPOLÆTI^NOGO VITTQ W EMÆGRACÆÇ(B. (NrOZKRITO OSNOWNÆ NAPRQMI KULXTUROTWOR^OÇ DÆQLXNOSTÆ(B. (NwIZNA^ENO ROLX TA MÆSCE æ(B. (NbAGRQNOGO W ÆSTORÆÇ uKRAÇNI hh STs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NgROMADSXK)QÆ DÆQ^Æs)E -- (NwIDATN)QÆ ÆSTORI^NÆ DÆQ^Æs)E; (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NwIDATN)QÆ PISXMENNIKIs)E; (NdRUGA SW)QÆTOWA WÆJNAs)E; (NPOL)QÆTI^NA PUBLÆCISTIKAs)E; (NGROMADSXK)QÆ ORGANÆZACÆÇs)E; (Nunrs; (NEM)QÆGRACÆQs)E; (NWIDAWNI^A SPRAWAs