(NrOKITN)QÆWSXKIJ SKLQNIJ ZAWOD NA wOLINÆ (B(1896-1945 (NRR(B.) :s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NrUDNICXKA(B, (Nl@DMILA(B,s; (N}ERBAK(B, (Nw(B. (No(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NaRT eKONOM)QÆ(B,s)E, 2022)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ WISWÆTLENO ÆSTORÆ@ rOKITNÆWSXKOGO SKLQNOGO ZAWODU rÆWNENSXKOÇ OBLASTÆ KRÆZX PRIZMU EWOL@CÆÇ SOCÆALXNOÇ STRUKTURI MÆSTA WPRODOWV (B1896-1945 (NRR(B. (NsTANOWLENNQ TA FUNKCÆONUWANNQ PÆDPRIÃMSTWA PROHODILO U ^ASI(B, (NKOLI TERITORÆQ OBLASTÆ WHODILA DO SKLADU rOSÆÇ(B, (NpOLX]Æ TA rADQNSXKOGO sO@ZU(B, (NZ WÆDPOWÆDNIM STAWLENNQM URQDÆW CIH DERVAW DO PROMISLOWOGO ROZWITKU WOLINSXKOGO KRA@(B. (NwODNO^AS ZAWOD WÆDÆGRAW ROLX MÆSTOUTWOR@@^OGO ^INNIKA(B, (N]O SUTTÃWO SPRIQLO POSTUPU EKONOMÆ^NOGO POTENCÆALU POLÆSU(B. (NrOZKRITTQ SPECIFÆKI URBANÆZACÆÇ NA wOLINÆ DOZWOLQÃ MAS[TABNÆ[E OKRESLITI ÇÇ ROZMAÇTTQ W UKRAÇNSXKÆJ ÆSTORÆÇ(B. (NkNIGA ROZRAHOWANA NA ÆSTORIKÆW(B, (NWIKLADA^ÆW Æ STUDENTÆW WUZÆW TA [IROKOGO ^ITACXKOGO ZAGALU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NwIROBNICTWO SKLAs -- (NpROMISLOW)QÆSTXs)E