(NaRH)QÆTEKTURNIJ SPADOK pAWLA aLXO[INA U kIÃWA (B:s)E (NDO (B140-(NR)QÆ^^Q Z DNQ NARODVENNQ (B/s)E - (NmOKROUSOWA(B, (No(B. (Ng(B.,s; (NdEPARTAMENT OHORONI KULXTURNO)QÇ SPAD]INIs)E; (NkI)QÇWSXKIJ NAUKOWO(B-(NMETODI^NIJ CENTR PO OHORONÆ(B, (NRESTAWRACÆÇ TA WIKORISTANN@ PAM(B'(NQTOK ÆSTORÆÇ(B, (NKULXTURI Æ ZAPOWÆDNIH TERITORÆJs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NsAM)QÆT(B-(NkNIGA(B,s)E, 2023)
(Nu WIDANN)QÆ WISWÆTL@ÃTXSQ ROLX WIDATNOGO ARHÆTEKTORA U TWORENNÆ ARHÆTEKTURANOGO SEREDOWI]A kIÃWA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaLXO[IN(B, (Np(B. (Nf(B.s; (NaRH)QÆTEKTURAs)E -- (NoHORONA ARH)QÆTEKTURNIH PAM(B'(NQTOKs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E -- (NkI)QÇWs)E