(NpREWENTIWNAQ PEDAGOGIKA(B: (NMETODOLOGIQ(B, (NTEORIQ(B, (NMETODIKA (B:s (NMONOGRAFIQ (B/s - (NsMANCER(B, (NaNATOLIJ pETROWI^(B,s; (NrANGELOWA(B, (Ne(B. (Nm(B.s ((NmINSK (B:s (Nbgu(B,s, 2008)
(Nw MONOGRAF)QÆÇ ROZKRIWAÃTXSQ SUTNÆSTX PREWENTIWNOÇ PEDAGOGÆKI(B, ÇÇ (NROLX Æ MÆSCE W SISTEMÆ NAUK PRO L@DINU(B. (NoSOBLIWE MÆSCE WÆDWEDENO ORGANÆZACÆÇ WIHOWNOÇ ROBOTI Z DÆTXMI(B, (NQKÆ MA@TX SOCÆALXNÆ PROBLEMI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpREWENTIWNA PEDAGOG)QÆKAs)E; (NsOC)QÆALXNA PEDAGOGÆKAs)E; (NPREWENC)QÆQs)E; (NPREWENTIWNA D)QÆQLXNÆSTXs)E; (NW)QÆDHILENA POWEDÆNKAs)E; (NAGRESIWNA POWED)QÆNKAs)E; (NNARKOTI^NA ZALEVN)QÆSTXs)E; )QÆ(NNTERNET(B-(NZALEVNÆSTXs)E; (NSOC)QÆALXNÆ PROBLEMIs)E; (NS)QÆM(B'(NQs)E; (N[KOLAs