(NuKRA)QÇNSXKIJ PRAWOPIS (B/s)E - (NmAZN)QÆ^ENKO(B, ã. æ.,s)E; (NmAKEDON(B, (Nw(B. )Qã.,s)E; (N{ARABANOWA(B, (Ns(B. (Nw(B.,s; (NqLOWNI^A(B, )Qæ. (Nl(B.,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 2024)
(NnOWA REDAKC)QÆQ uKRAÇNSXKOGO PRAWOPISU PODAÃ UTO^NENÆ J DOPOWNENÆ PRAWILA NAPISANNQ ZAGALXNIH Æ WLASNIH NAZW UKRAÇNSXKOGO TA ÆN[OMOWNOGO POHODVENNQ(B, (NDETALÆZOWANÆ PRAWILA WVIWANNQ ROZDÆLOWIH ZNAKÆW(B. (Nw USÆH ROZDÆLAH ONOWLENO ÆL@STRATIWNIJ MATERÆAL(B. (NdLQ WSÆH(B, (NHTO PRAGNE PISATI(B, (NDOTRIMU@^ISX NORM SU^ASNOÇ LÆTERATURNOÇ MOWI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NpRAWOPISs