(NkNIGA KAZOK W)QÆR[OM (B/s)E - (NgR)QÆN^ENKO(B, (NbORIS dMITROWI^(B,s)E 1863-1910; (NmIHAJLOW(B, (N`(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NdRUKARNQ gUBERN)QÆQLXNOGO pRAWLÆNNQ(B,s)E, 1917)
"(NkNIGA KAZOK W)QÆR[EM(B", (NNAPISANA bORISOM dMITROWI^EM U (B80-(NH ROKAH(B, (NKÆLXKA RAZÆW PEREWIDAWALASQ(B. (Nw ZBÆRCÆ AWTOR WIQWIW SWO@ TWOR^U ORIGÆNALXNÆSTX U RÆZNOMANÆTNÆJ POETI^NÆJ FORMÆ WÆDTWORENNQ KAZKOWIH S@VETÆW(B. (NtUT POET ZASTOSOWUWAW RÆZNÆ PRIJOMI WÆR[UWANNQ(B. (NbÆLIM WÆR[EM NAPISANÆ KAZKI (B"(NdWA MOROZI(B", "(NdÆW^INA lESQ(B", "(NsMÆLIWA DÆW^INA(B". (NqK]O W CIH KAZKAH DOTRIMANO ROZMÆRÆW PQTISTOPNOGO QMBA(B, (NTO W ÆN[IH POET KORISTUÃTXSQ RÆZNOSTOPNIMI RQDKAMI(B. (NtAKIMI RQDKAMI NAPISANO KAZKU (B"(N~IQ ROBOTA WAV^A(B?". (Nw NÆJ POET DOTRIMUÃTXSQ WÆLXNOÇ RITMÆ^NOÇ NARODNOKAZKOWOÇ ROZMOWI Z LOGÆ^NIMI NAGOLOSAMI(B, (NZABARWL@Ã SUMÆVNÆ RQDKI RIMOWANIMI SLOWAMI(B. (NkOLOMIJKOWIM WÆR[EM NAPISANÆ KAZKI (B"(NsNÆGURKA(B", "(NsINI^KA(B", "(NsIRÆTKA(B", "(NdURENX DUMKO@ BAGATÆÃ(B".s)E
(NdWA MOROZI (B5-14; (NsN)QÆGURKA (B14-24; (NsOPÆLKA (B24-36; (NdÆW^INA lESQ (B36-50; (N~IQ ROBOTA WAV^A (B50-57; (NsÆRKO (B57-61; (NmOGUTNÆJ KOMARX (B61; (NkUZXMINA (B65-71; (NtRI BAVANNQ (B71-78; (NdUMA PRO KNQGIN@(B-(NKOBZARQ (B78-87; (NsKARB (B87-93; (NkR@K(B, (NWELIKA PTICQ (B93-97; (NdURENX DUMKO@ BAGATÆÃ (B97-102; (NrIB(B'(NQ^Æ TANCÆ (B102-109; (NsIRÆTKA (B109-116; (NsMÆLIWA DÆW^INA (B116-133; (NmARUSQ TA KNQZENKO (B133-168;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NkAZKIs -- (NtEKSTIs; (NR)QÆDKÆSNE WIDANNQs)E; (NHUDOVNQ L)QÆTERATURA DLQ DÆTEJs)E