(Nw)QÆKTOR qKOWI^ bUNQKOWSXKIJ (B((NDO (B200-(NRÆ^^Q Z DNQ NARODVENNQ(B).s)E (NtOM (B53,s (NpRAC)QÆ æNSTITUTU MATEMATIKI nan uKRAÇNI(B. (NsEKCÆQ(B: (NmATEMATIKA TA ÇÇ ZASTOSUWANNQ (B/s)E - (NsITA(B, (Ng(B.,s; (NgORBA^UK(B, (Nm(B.,s; (N`RA^K)QÆWSXKIJ(B, (Na(B.,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT MATEMATIKIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(Nmnanu(B,s)E, 2004)
(NzB)QÆRNIK OGLQDOWIH Æ ORIGÆNALXNIH NAUKOWIH STATEJ(B, (NNAPISANIH WÆDOMIMI FAHÆWCQMI(B, (NROBOTI QKIH POW(B'(NQZANÆ Z NAUKOWIM DOROBKOM w(B. (Nq(B. (NbUNQKOWSXKOGO (B(1840-1889). (Nu NXOMU NAWEDENO BÆOGRAFÆ@ W^ENOGO Æ BÆBLÆOGRAFÆ@ JOGO TWORÆW(B, (NWISWÆTLENO WPLIW DOSLÆDVENX bUNQKOWSXKOGO NA ROZWITOK SU^ASNOÇ MATEMATIKI TA ÇÇ ZASTOSUWANX Æ OKRESLENO NAPRQMI(B, (NW QKIH JOGO DOSLÆDVENNQ PRODOWVU@TXSQ(B. (NzBÆRNIK ROZRAHOWANIJ NA MATEMATIKÆW RÆZNIH PROFÆLÆW(B, (NASPÆRANTÆW Æ STUDENTÆW(B-(NMAGÆSTRÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmATEMATIKAs -- (NpERSONAL)QÆÇs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E