(NaKTUALXN)QÆ NAPRQMKI Æ PROBLEMI SU^ASNOÇ LÆNGWÆSTIKI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ STUDENTÆW(B-(NSHODOZNAWCÆW (B/s)E - (NbONDARENKO(B, )Qæ. (Np(B.,s)E; (NkOMARNICXKA(B, (Nt(B. (Nk(B.s; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ tARASA {EW^ENKAs)E )Qæ(NNSTITUT FÆLOLOGÆÇs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nwd dMITRA bURAGO(B,s, 2014)
(NnAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK PRIZNA^ENIJ DLQ STUDENTÆW(B-(NMAGÆSTRÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW uKRAÇNI(B, (NQKÆ NAW^A@TXSQ ZA FAHOM (S0(NsHÆDNA MOWA TA LÆTERATURA(S1(B. (NwÆN MÆSTITX DETALXNIJ ÆSTORI^NIJ OGLQD PROCESU ZARODVENNQ TA ROZWITKU NACÆONALXNIH LÆNGWÆSTI^NIH [KÆL kITA@(B, (NkOREÇ Æ qPONÆÇ(B, (NA TAKOV GOLOWNIH PRACX WÆDOMIH KITAJSXKIH(B, (NKOREJSXKIH TA QPONSXKIH LÆNGWÆSTÆW(B. (NnE ZALI[ILISQ POZA UWAGO@ AWTORÆW PÆDRU^NIKA Æ WÆDPOWÆDNÆ DOSLÆDVENNQ ZARUBÆVNIH FAHÆWCÆW (B- (NSINOLOGÆW(B, (NKOREÇSTÆW(B, (NQPONÆSTÆW(B, (NU TOMU ^ISLÆ J WÆT^IZNQNIH(B. (NsERED AKTUALXNIH NAPRQMÆW SU^ASNOÇ LÆNGWÆSTIKI OSOBLIWU UWAGU PRIDÆLENO SEMASÆOLOGÆÇ(B, (NONOMASÆOLOGÆÇ(B, (NKOGNITIWNÆJ LÆNGWÆSTICÆ(B, (NSOCÆOLÆNGWÆSTICÆ TEKSTU(B, (NA TAKOV TIM PROBLEMAM(B, (NQKÆ SXOGODNÆ DOSLÆDVU@TXSQ PROWÆDNIMI ZARUBÆVNIMI TA WÆT^IZNQNIMI FAHÆWCQMI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORI^NE MOWOZNAWSTWOs)E -- (NkITAJSXKA MOWAs -- (NkOREJSXKA MOWAs -- (NqPONSXKA MOWAs; )QÆ(NSTORÆQ KITAJSXKOGO MOWOZNAWSTWAs)E; )QÆ(NSTORÆQ KOREJSXKOGO MOWOZNAWSTWAs)E; )QÆ(NSTORÆQ QPONSXKOGO MOWOZNAWSTWAs)E; (NKITA)QÇSTIKAs)E; (NKORE)QÇSTIKAs)E; (NQPON)QÆSTIKAs)E; (NSEMASEOLOG)QÆQs)E