(NsU^ASNA UKRA)QÇNSXKA FÆLOSOFÆQ(B: (NTRADICÆÇ(B, (NTENDENCÆÇ(B, Æ(NNNOWACÆÇ (B:s)E (NZB)QÆRNIK NAUKOWIH PRACX (B/s)E - (NkONWERSXKIJ(B, (Na(B. )Qã.,s)E; (N{A[KOWA(B, (Nl(B. (No(B.,s; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ tARASA {EW^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nwpc kI)QÇWSXKIJ UNÆWERSITET(B,s)E, 2011)
(NzB)QÆRNIK UPORQDKOWANO DO @WÆLE@ REKTORA knu ÆM(B. (Nt(B. (N{EW^ENKA l(B. (Nw(B. (NgUBERSXKOGO(B. (NpER[A ^ASTINA Ã ZBÆRKO@ WIBRANIH WISTUPÆW(B, (NDOPOWÆDEJ(B, (NSTATEJ(B, Æ(NNETRW(B'(N@ l(B. (NgUBERSXKOGO(B. (NmATERÆALI ]O PUBLÆKU@TXSQ(B, (NOHOPL@@TXPERÆOD (B2008-2011 (NROKÆW(B, (NOKRESL@@TX PERSPEKTIWI TA STRATEGÆÇ ROZWITKU UNÆWERSITETU(B, (NDÆQLXNOSTÆsPÆLKI WI]IH ZAKLADÆW OSWÆTI uKRAÇNI(B, (NQKU O^OL@Ã w(B. (NgUBERSXKIJ(B. (NdRUGA ^ASTINA OB(B'Ã(NDNUÃ PRACÆ NAUKOWCÆW Æ WIKLADA^ÆW FÆLOSOFSXKOGO FAKULXTETU knu ÆM(B. (Nt(B. (N{EW^ENKA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆLOSOFÆQs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E