(NkURS PISXMOWOGO PEREKLADU(B. )Qæ(NSPANSXKA MOWA (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NkAPUSTOWA(B, (No(B. (Nm(B.s; (N{IQNOWA(B, )Qæ. (Nm(B.s)E; (NtANI^(B, (Nk(B. (Na(B.s; (NkWAS@K(B, (Nn(B. (N`(B.s; (NkOLOM)QÆÃCX(B, (Nm(B. (No(B.s)E; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ tARASA {EW^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nwpc kI)QÇWSXKIJ UNÆWERSITET(B,s)E, 2012)
(NnAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK SKLADAÃTXSQ Z UROKÆW(B, (NU QKIH OSNOWNÆ TEKSTI SUPROWODVU@TXSQ KOMENTARQMI TA WPRAWAMI(B. (NmETO@ POSÆBNIKA Ã FORMUWANNQ Æ ROZWITOK PRAKTI^NIH NAWI^OK PEREKLADU(B. (NdLQ STUDENTÆW TRETXOGO(B-(N^ETWERTOGO KURSÆW(B, (NQKÆ NAW^A@TXSQ ZA SPECÆALXNÆST@ (B"(NpEREKLAD(B".s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSPANSXKA MOWAs)E -- (NpEREKLADs