(Nw)QÆR[Æ QPONSXKIJ ÆMPERATORÆW TA ÆMPERATRICX (B:s)E (NANTOLOG)QÆQ (B/s)E - (NbONDARENKO(B, )Qæ. (Np(B.,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ tARASA {EW^ENKAs)E )Qæ(NNSTITUT FÆLOLOGÆÇs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nwd dMITRA bURAGO(B,s, 2020)
(NdWOMOWNA QPONSXKO(B-(NUKRA)QÇNSXKA POETI^NA ANTOGOLÆQ MÆSTITX ORIGÆNALI Æ PEREKLADI KRA]IH WÆR[ÆW QPONSXKIH ÆMPERATORÆW TA ÆMPERATRICX(B, (NQKÆ POSÆDALI ÆMPERATORSXKIJ PRESTOL Æ UPRAWLQLI DERVAWNO@ W PERÆOD Z (BVII (NST(B. (NDO r(B. (Nh(B., (NDO KÆNCQ (B20-(NH ROKÆW hhæ ST(B. (NOKRÆM POEZÆJ(B, (NW ANTOLOGÆÇ NAWEDENO STISLÆ BÆOGRAFÆ^NÆ DANÆ PRO QPONSXKIH MONARHÆW ÆZ ZAZNA^ENNQM ROKÆW ÇHNXOGO VITTQ Æ ^ASU PRAWLÆNNQ(B, (NA TAKOV KOMENTARÆ DO OKREMIH WÆR[ÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NqPONSXKA L)QÆTERATURAs)E