(NaNTROPOLOG)QÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NsEGEDA(B, (NsERG)QÆJ pETROWI^(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB)QÆDX(B,s)E, 2001)
(NwISW)QÆTL@@TXSQ PROBLEMI POHODVENNQ L@DINI(B, (NSU^ASNA ETNORASOWA STRUKTURA L@DSTWA(B, (NANTROPOLOGÆ^NIJ SKLAD DAWNXOGO TA SU^ASNOGO NASELENNQ uKRAÇNI TO]O(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaNTROPOLOG)QÆQs)E; (NANTROPOGENEZs; (NSKELETs; (NRASOW)QÆ GRUPIs)E; (NPOHODVENNQ RASs; (NM)QÆVGRUPOWA MÆNLIWÆSTXs)E; (NANTROPOLOG)QÆQ uKRAÇNIs)E; (NMETODIKA ANTROPOLOG)QÆ^NIH DOSLÆDVENXs)E