(Nz)QÆBRANNQ TWORÆW (B/s)E (NkN(B. 1,s (NmOWOZNAW^A SPAD]INA (B/s - (NgR)QÆN^ENKO(B, (NbORIS dMITROWI^ (B(1863-1910)s)E; (NqREMENKO(B, (NwASILX wASILXOWI^(B,s; (NqKOWLEWA(B, )Qæ(NRINA wADIMÆWNA(B,s)E; (NgR)QÆN^ENKO(B, (NbORIS dMITROWI^s)E 1863-1910; (NoGNEW(B'(N@K(B, (Nw)QÆKTOR oLEKSANDROWI^(B,s)E; (NqREMENKO(B, (NwASILX wASILXOWI^(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NkI)QÇW(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (Nb(B. (NgRÆN^ENKA(B,s)E, 2023)
(NdO KNIGI (B"(NmOWOZNAW^A SPAD]INA(B" (NUW)QÆJ[LI NAUKOWÆ(B. (NPUBLÆCISTI^NÆ TA NARODOPROSWÆTNÆ MOWOZNAW^Æ PRACÆ b(B. (NgRÆN^ENKA(B.(NpODANO MATERÆA[I PRO STWORENNQ W^ENIM (B"(NsLOWARQ UKRAÇNSXKOÇ MOWI(B" (NW (B4 (NTOMAH Æ UKRAÇNSXKOGO PRAWOPISU (B- "(NGRÆN^ENKÆWKI(B"...s)E
160 (NROK)QÆW WÆD DNQ NARODVENNQ bORISA gRÆN^ENKA (B(1863-1910)s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAW^A SPAD]INAs