(NrITORIKA (B:s (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ STUD(B. (NWI](B. (NNAW^(B. (NZAKL(B. /s)E - (NmACXKO(B, (Nl@BOW )QæWANÆWNA(B,s)E; (NmACXKO(B, (NoKSANA mIHAJL)QÆWNAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwI]A [KOLA(B,s, 2003)
(Nu P)QÆDRU^NIKU ROZGLQNUTO PREDMET RITORIKI (B, (NOSNOWNIJ ZMÆST PONQTX Æ WSÆH ROZDÆLÆW KLASI^NOÇ RITORIKI(B. (NwISWÆTLENO NADBANNQ CÆÃÇ NAUKI (B: (NNEORITORIKI(B, (NSTILÆSTIKI (B, (NPOETIKI (B, (NPRAGMATIKI (B, (NTEORÆÇ KOMUNÆKACÆÇs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrITORIKAs; (NRITORIKAs; )QÆ(NSTORÆQ RITORIKIs)E; (NKRASNOMOWSTWOs; (NTEORETI^NA RITORIKAs; )QÆ(NNWENCÆQs)E; (NDISPOZIC)QÆQs)E; (NELOKUC)QÆQs)E; (NWIDI KRASNOMOWSTWAs; (NGOM)QÆLETIKAs)E