(NaRHEOLOG)QÆQ ~ERKA]INI(B: (NPOLXOWA(B, (NDRUKOWANA(B, (NMUZEJNA(B, (NPAM(B'(NQTKOOHORONNA(B, (NNAW^ALXNA(B, (NTURISTI^NA (B/s)E - (NnERADENKO(B, (NtETQNA(B,s; (N~ERKASXKIJ NAC)QÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ bOGDANA hMELXNICXKOGOs)E; (N~ERKASXKE TERITOR)QÆALXNE WÆDDÆLENNQ mALOÇ AKADEMÆÇ NAUK uKRAÇNIs)E; (N~ERKASXKA OBLASNA ORGAN)QÆZACÆQ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI KRAÃZNAWCÆW uKRAÇNIs)E; (N~ERKASXKA OBLASNA ORGAN)QÆZACÆQ wSEUKRAÇNSXKOÇ GROMADSXKOÇ ORGANÆZACÆÇ (B"(NsPÆLKA ARHEOLOGÆW uKRAÇNI(B"s)E ((N~ERKASI (B:s (NwIDAWECX ~ABANENKO `(B. (Na(B.,s, 2023)
(NmONOGRAF)QÆQ (S0(NaRHEOLOGÆQ ~ERKA]INI(B: (NPOLXOWA(B, (NDRUKOWANA(B, (NMUZEJNA(B, (NPAM(B'(NQTKOOHORONNA(B, (NNAW^ALXNA(B, (NTURISTI^NA(S1 (NBUDE CÆKAWO@ ARHEOLOGAM(B, Æ(NSTORIKAM(B, (NMUZEÃZNAWCQM(B, (NFAHÆWCQM PAM(B'(NQTKOOHORONNOÇ SPRAWI(B, (NWIKLADA^AM Æ W^ITELQM(B, (NA TAKOV USÆM(B, (NHTO CÆKAWITXSQ ARHEOLOGÆ^NIM MINULIM(B, (NDAWNXO@ ÆSTORÆÃ@ TA KULXTURO@ ~ERKA]INI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaRHEOLOG)QÆQs)E -- (N~ERKA]INAs -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NPOLXOWA ARHEOLOG)QÆQs)E; (NDRUKOWANA ARHEOLOG)QÆQs)E; (NMUZEJNA ARHEOLOG)QÆQs)E; (NPAM(B'(NQTKOOHORONNA ARHEOLOG)QÆQs)E; (NNAW^ALXNA ARHEOLOG)QÆQs)E; (NTURISTI^NA ARHEOLOG)QÆQs)E