(NdISKURS MASKUL)QÆNNOSTÆ U PROZÆ æWANA fRANKA (B:s)E (NPRO)QÃKT (B"(NnAUKOWA KNIGA(B" ((NMOLODÆ W^ENÆ(B) /s)E - (N{MEGA(B, (NkATERINA(B,s; )Qæ(NNSTITUT æWANA fRANKA nan uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 2022)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ ZDÆJSNENO KOMPLEKSNE OSMISLENNQ RÆZNIH WIQWÆW MASKULÆNNOSTÆ U PROZÆ æWANA fRANKA Z URAHUWANNQM ^INNIKÆW PSIHOBÆOGRAFÆÇ SAMOGO AWTORA TA SOCÆOKULXTURNOGO KONTEKSTU PERÆODU JOGO TWOR^OSTÆ (B((NDRUGA POLOWINA hæh (B- (NPO^ATOK hh ST(B.). (NuPER[E WIZNA^ENO J TEORETI^NO OBÀRUNTOWANO ELEMENTI GENDERNOGO ANALÆZU MASKULÆNNOSTÆ PERSONAVÆW U fRANKOWÆJ PROZÆ(B, (NPROANALÆZOWANO PRITAMANNÆ DLQ ^ASU NAPISANNQ TWORÆW SOCÆOKULXTURNÆ ROLÆ ^OLOWÆ^IH PERSONAVÆW(B, (NNA OSNOWÆ ^OGO STWORENO ÇH TIPOLOGÆ@(B. (NrOZ[IRENO PARAMETRI ANALÆZU HARAKTEROKREACÆJNOÇ TEHNÆKI fRANKOWIH ^OLOWÆ^IH OBRAZÆW ÆZ POGLQDU PSIHOLÆNGWÆSTIKI(B, (NSISTEMI MÆVOSOBISTÆSNIH WZAÃMIN Æ KOMUNÆKACÆÇ(B, (NMÆFOLOGEM TA ARHETIPÆW(B, (NOPISU TÆLESNOSTÆ(B. (NmONOGRAFÆQ STANE W PRIGODÆ USÆM(B, (NHTO CÆKAWITXSQ PITANNQMI GENDERU QK ODNÆÃÇ Z LÆTERATUROZNAW^IH KATEGORÆJ TA DISKURSOM MASKULÆNNOSTÆ W UKRAÇNSXKÆJ LÆTERATURÆ J HUDOVNÆJ TWOR^OSTÆ æ(B. (NfRANKA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkULXTURA )QÆ MISTECTWOs)E -- )Qà(NENDER U LÆTERATURÆs)E; (NgENDERN)QÆ DOSLÆDVENNQs)E -- (N~OLOW)QÆ^A MASKULÆNNÆSTXs)E; (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E; )QÀ(NENDERNÆ DOSLÆDVENNQs)E; )QÀ(NENDERNE LÆTERATUROZNAWSTWOs)E; (NMASKUL)QÆNNÆ TIPIs)E; (NM)QÆVOSOBISTÆSNÆ WZAÃMINIs)E; )QÀ(NENDERs)E