(NpROSTOROW)QÆ MEVÆ UKRAÇNSXKOGO SWÆTU(B: (NKOMPLEKS UQWLENX TA ÇHNQ REALÆZACÆQ W RANNXOMODERNÆJ uKRAÇNÆ (B((Nh(BVæ - (Nh(BVIII (NST(B.) /s)E - (NbREHUNENKO(B, (Nw)QÆKTOR(B,s)E; (NbOJKO(B, (NpETROs; (NzAQCX(B, (NaNDR)QÆJs)E; (NlXW)QÆWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ æWANA fRANKAs)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT UKRAÇNSXKOÇ ARHEOGRAFÆÇ TA DVERELOZNAWSTWA ÆMENÆ m(B. (Ns(B. (NgRU[EWSXKOGOs)E ((NkAM(B'(NQNECX(B-(NpOD)QÆLXSXKIJ (B:s)E (NdRUKARNQ rUTA(B,s, 2023)
(Nu KNIZ)QÆ DOSLÆDVU@TXSQ KL@^OWÆ PROBLEMI DLQ ROZUMÆNNQ ÆSTORI^NIH KORÆNX SU^ASNOGO TERITORÆALXNOGO WIMÆRU uKRAÇNI(B, (NA SAME(B: (NPRITAMANNÆ RANNXOMODERNOMU UKRAÇNSXKOMU SUSPÆLXSTWU UQWLENNQ PRO WLASNIJ PROSTÆR TA ÇHNQ REALÆZACÆQ W POLÆTI^NIH KONCEPCÆQH Æ PRAKTIKAH(B. (Nz(B'(NQSOWANO KOMPLEKS ÆDEJ TRADICÆJNOÇ ELÆTI (B- (NKNQZÆW Æ [LQHTI (B- (N]ODO PRIRODNIH GEOGRAFÆ^NIH MEV UKRAÇNSXKOGO SWÆTU(B, (NMÆVNARODNE TLO ÇÇ PÆDHODÆW(B, (NTRANSLQCÆ@ PROSTOROWIH PEREKONANX WÆD [LQHTI DO KOZACTWA(B, (NQKE W SEREDINÆ (BXVII (NST(B. (NSTALO OSERDQM NOWOÇ ELÆTI(B, Æ (NQKOMU SUDILOSQ PÆDSUMOWUWATI UKRAÇNSXKÆ ZUSILLQ RANNXOMODERNOÇ DOBI W USÆH SFERAH(B. (NpROSTEVENO WPLIW UTWORENNQ gETXMAN]INI NA TERITORÆALXNÆ UQWLENNQ W uKRAÇNÆ(B, (NDOSLÆDVENO (B"(NSIMWOLÆ^NU GEOGRAFÆ@(B" (NZAPOROZXKOGO TA SLOBÆDSXKOGO KOZACTWA(B, (NMEHANÆZMI OSWOÃNNQ KOZAKAMI ZEMELX NA SHODÆ TA PÆWDNÆ(B, (NNASLÆDKI FORMUWANNQ FAKTI^NIH PROSTOROWIH MEV NA CIH NAPRQMKAH(B. (NoSMISLENO MAS[TABI ZAPOROZXKOÇ SPAD]INI(B, ÇÇ (NWPLIW NA PODALX[U CIWÆLÆZACÆJNU PERSPEKTIWU KOLI[NXOGO zAPOROVVQ(B. (NzROBLENO NAUKOWU PEREWÆRKU KONCEPCÆÇ (B"(NnOWOROSÆÇ(B".s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmETODOLOG)QÆQ ÆSTORÆÇs)E -- (NdOPOM)QÆVNÆ ÆSTORI^NÆ DISCIPLÆNIs)E; (NkRA)QÇNOZNAWSTWOs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E -- 16-18 (NST(B.s; (NL)QÆTOPISI sTARODAWNXOÇ rUSÆs)E; (NTRADIC)QÆÇ DUHÆWNICTWAs)E; (NTERITOR)QÆALXNÆ POGLQDI KOZACTWAs)E; (NsLOB)QÆDSXKA uKRAÇNAs)E; (NSAMO)QÆDENTIFÆKACÆQ UKRAÇNCÆWs)E; (NZAPOR)QÆZXKÆ STAR[INIs)E; (NZAPOR)QÆZXKÆ POSELENNQs)E; (NKONCEPC)QÆQ ELÆTs)E; (NKONCEPT (B"(NnOWOROS)QÆQ(B"s)E; (NURBAN)QÆZACÆQs)E; (NSKLAD NASELENNQs; (NSOC)QÆALXNA STRUKTURA NASELENNQs)E; (NPRIWATN)QÆ ZEMLEWLASNIKIs)E