)Qæ(NDEOLOGÆQ RA[IZMU (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NrU]ENKO(B, )Qæ(NGOR pETROWI^(B,s)E; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E; (NhARK)QÆWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ w(B. (Nn(B. (NkARAZÆNAs)E ((NhARK)QÆW (B:s)E (Nhnu )QÆMENÆ w(B. (Nn(B. (NkARAZÆNA(B,s)E, 2023)
(NcE TRETQ KNIGA AWTORA(B, (N]O PRISWQ^ENA ROS)QÆJSXKO(B-(NUKRAÇNSXKÆJ WÆJNÆ(B, (NRANÆ[E BULO WIDANO (S0(NrOSÆJSXKO(B-(NUKRAÇNSXKA GÆBRIDNA WÆJNA(B: (NPOGLQD SOCÆOLOGA(S1 (B(2015), (S0(NwÆJNA CIWÆLÆZACÆJ(B: (NANATOMÆQ ROSÆJSXKO(B-(NUKRAÇNSXKOGO KONFLÆKTU(S1 (B(2020). (S0æ(NDEOLOGÆQ RA[IZMU(S1 (NROZKRIWAÃ DUHOWNU SKLADOWU ROSÆJSXKOGO ÆMPERÆALÆZMU(B. (NaWTOR ROZGLQDAÃ RA[IZM QK KULXTURNIJ KOD MOSKOWSXKO(B-(NORDINSXKOÇ CIWÆLÆZACÆÇ(B, (N]O FAKTI^NO NE ZMÆN@ÃTXSQ WÆD MOMENTU ZARODVENNQ mOSKOWÆÇ W LONÆ mONGOLOSFERI DO EPOHI PUTÆNÆZMU(B. (NkNIGA ROZRAHOWANA NA USÆH(B, (NHTO NAMAGAÃTXSQ GLIB[E ZROZUMÆTI PRIRODU PUTÆNÆZMU J PRI^INI ROSÆJSXKOÇ AGRESÆÇ(B, (NWONA MOVE BUTI KORISNO@ AKADEMÆ^NÆJ SPÆLXNOTÆ(B, (NWIKLADA^AM WÆJSXKOWIH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B, (NASPÆRANTAM TA STUDENTAM SOCÆALXNO(B-(NGUMANÆTARNIH NAW^ALXNIH SPECÆALXNOSTEJ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrA[IZMs -- )Qæ(NDEOLOGÆQs)E; (NCIW)QÆLÆZACÆJNA OSNOWAs)E; )QÆ(NDEOLOGÆQ RA[IZMUs)E; )QÆ(NSTORÆQs)E; (NDUH RA[IZMUs; (NMOSKOWSXKO(B-(NORDINSXKA CIW)QÆLÆZACÆQs)E; (NLAKUNI RA[IZMUs; <(NPOB)QÃDOBÃSÆÃ(B>s)E; (NW)QÆJNAs)E