(NrOMAN kUL)QÆ[A (B"(N~ORNA RADA(B". æ(NSTORÆQ TEKSTU (B/s)E - (NfEDOR^UK(B, (NoLESX(B,s; (NvULINSXKIJ (B, (Nm(B.,s; (NuKRA)QÇNSXKIJ NAUKOWIJ ÆNSTITUT gARWARDSXKOGO UNÆWERSITETUs)E; )Qæ(NNSTITUT LÆTERATURI ÆM(B. (Nt(B. (Ng(B. (N{EW^ENKA nan uKRAÇNIs)E; (NnAUKOWE TOWARISTWO )QÆM(B. (N{EW^ENKA W aMERICÆs)E; )Qæ(NNSTITUT DVERELOZNAWSTWA nt{(B-(Nas)E; )Qæ(NNSTITUT kRITIKIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NkRITIKA(B,s, 2019)
(NNIVKA L)QÆTERATUROZNAWCQ oLESQ fEDORUKA MÆSTITX KOMPLEKSNIJ TEKSTOLOGÆ^NIJ ANALÆZ ROMANU pANTELEJMONA kULÆ[A (S0(N~ORNA RADA(S1(B, (NJOGO UKRAÇNSXKOÇ TA ROSÆJSXKOÇ WERSÆJ(B. (NDOKLADNO OPISANO ÆSTORÆ@ STWORENNQ ROMANU(B, (NCENZURNU TA WIDAWNI^U ÆSTORÆÇ(B, (NROZGLQNUTO WÆDMÆNNOSTÆ RÆZNIH REDAKCÆJ WÆD OSNOWNOGO TEKSTU(B, (NOKRESLENO RÆZNÆ PROBLEMI TEKSTU TA ÆNTERPRETACÆJNÆ MOVLIWOSTÆ JOGO PRO^ITANNQ Z URAHUWANNQM USÆH PROMÆVNIH REDAKCÆJ(B. (NpREDMETOM DOSLÆDVENNQ Ã TEKST U JOGO DINAMCÆ(B, (S0(NROZGORNUTIJ(S1 (NU ^ASÆ(B. (NwÆD TWOR^OGO ZADUMU Æ PER[IH NA^ERKÆW DO OSTANNXOÇ KRAPKI TA PUBLÆKACÆÇ Z USÆMA PROMÆVNIMI ETAPAMI REDAÀUWANNQ J WIDAWANNQ(B, (NZ DOKLADNIM WIW^ENNQM USÆH BEZ WINQTKU DVEREL CXOGO TEKSTU(B, (NKOVNOGO HO^ TROHI ÆNFORMATIWNOGO SWÆD^ENNQ PRO ROBOTU AWTORA NAD TWOROM Æ PRO OBSTAWINI(B, (NZAWDQKI QKIM ROMAN DÆJ[OW DO ^ITA^A(B. (Nw DODATKAH PODANO REDAKCÆÇ(B, (N]O NE WWÆJ[LI DO OSNOWNOGO TEKSTU(B, (NkULÆ[EWA PEREDMOWA DO ROSÆJSXKOÇ WERSÆÇ ROMANU(B, (NQKU WÆN NE OPUBLÆKUWAW(B, (NCENZURNÆ DOKUMENTI ]ODO STATTÆ (S0(NoB OTNO[ENII MALOROSSIJSKOJ SLOWESNOSTI K OB]ERUSSKOJ(B. (N|PILOG K (B"(N~ERNOJ RADE(B"(S1(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NkRITIKAs