(NlESQ uKRA)QÇNKA(B. (NlISTI(B: 1876-1897 /s)E - (NpROK)QÆP (B((NsAW^UK(B), (NwALENTINA(B,s)E; (NaGE)QÃWA(B, (NwÆRA(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NkOMORA(B,s, 2016)
(Nz KIM TOWARI[UWALA lARISA kOSA^(B, (NKIM ZAHOPL@WALASQ )QÆ Z KOGO KPILA(B, (N]O ^ITALA(B, (NDE BUWALA(B, (N^IM VURILASQ Æ PRO ]O MRÆQLA(B, (NQK NARODVUWALISQ ZADUMI ÇÇ TWORÆW(B... æ(NZ LISTÆW(B, (NNAPISANIH DO RÆDNIH(B, (NBLIZXKOGO OTO^ENNQ Æ (S0(NTOWARI[ÆW PO ZBROÇ(S1(B, (NPERED NAMI POSTAÃ MOLODA(B, (NENERGÆJNA(B, (NBLISKU^E OSWÆ^ENA UKRAÇNSXKA ARISTOKRATKA(B, (NQKA AKTIWNO WÆDSTO@Ã SWOÇ POGLQDI(B, (NTWORITX NOWÆ SMISLI Æ ZMÆN@Ã SWÆT(B. (NuPER[E OPUBLÆKOWANIJ BEZ WILU^ENX(B, (NZÆ ZBEREVENNQM AWTORSXKOGO PRAWOPISU(B, (NEPÆSTOLQRÆJ lESÆ uKRAÇNKI WÆDKRIWAÃ ^ITA^AM MOVLIWÆSTX PO(B-(NNOWOMU POBA^ITI ODNU Z NAJQSKRAWÆ[IH POSTATEJ UKRAÇNSXKOÇ KULXTURI MEVÆ (BXIX-XX (NSTOLÆTX(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NeP)QÆSTOLQRÆÇs)E