)Qæ(NSTORÆQ CIWÆLÆZACÆÇ(B. (NuKRAÇNA (B/s)E (Nt(B. II,s (Nw)QÆD rUSÆ DO gALICXKOGO KNQZÆWSTWA (B(900-1256) /s)E - (N~ERNENKO(B, (NoLENA )QãWGENÆWNA(B,s)E; (NgUGALOWA(B-(Nm)QÃ[KOWA(B, (No(B. (Na(B.,s)E; (NbUBENKO(B, (No(B. (Nb(B.s; (NdOMANOWSXKIJ(B, (Na(B. (Nm(B.s; (NdQ^ENKO(B, (No(B. (No(B.s; (NvI[KOWI^(B, (Nw(B. )Qæ.s)E; (NzAPASKO(B, (Nq(B. (Np(B.s ((NhARK)QÆW (B:s)E (NfOL)QÆO(B,s)E, 2021)
(NdRUGIJ TOM (S0)Qæ(NSTORÆQ CIWÆLÆZACÆÇ(B. (NuKRAÇNA(S1 (NPRISWQ^ENO PERÆODU WÆD rUSÆ DO gALICXKOGO KNQZÆWSTWA (B((NKÆNECX h ST(B.-1256). (NzMÆST WIDANNQ ROZROBLENO Z METO@ WISWÆTLENNQ NAJWAVLIWÆ[IH ASPEKTÆW ÆSTORIKO(B-(NKULXTURNOGO PROCESU(B, (N]O WÆDBUWAWSQ NA ZEMLQH SU^ASNOÇ uKRAÇNI U CEJ ^AS(B. (NdO STWORENNQ KNIGI BULI ZALU^ENÆ QK PROWÆDNÆ FAHÆWCÆ W GALUZÆ SEREDNXOWÆ^NOÇ ÆSTORÆÇ TA ARHEOLOGÆÇ(B, (NTAK Æ MOLODÆ DOSLÆDNIKI(B. (NzAWDQKI CXOMU U WIDANNÆ WDALOSQ POÃDNATI TEORETI^NÆ ROZROBKI(B, (N]O Ã BAZOWIMI DLQ WÆT^IZNQNOÇ ÆSTORI^NOÇ NAUKI TA REZULXTATI NOWATORSXKIH DOSLÆDVENX(B, (NQKÆ WPER[E PREDSTAWLENÆ U TAKOMU OBSQZÆ(B. (NpÆD ODNÆÃ@ OBKLADINKO@ ZÆBRANO WÆDOMOSTÆ PRO ÆSTORÆ@(B, (NGOSPODARSTWO(B, (NMOWU(B, (NRELÆGÆ@(B, (NKULXTURU (B((NLÆTERATURU(B, (NZOBRAVALXNE TA MUZI^NE MISTECTWO(B, (NARHÆTEKTURU(B), (NPOBUT (B((NODQG(B, Æ(NGRI TA ROZWAGI TO]O(B) (NTA WÆJSXKOWU SPRAWU SEREDNXOWÆ^NOGO NASELENNQ ZEMELX SU^ASNOÇ uKRAÇNI(B. (NuPORQDNIKOM CXOGO WIDANNQ Ã ARHEOLOG(B, (NKANDIDAT ÆSTORI^NIH NAUK oLENA ~ERNENKO(B, (NQKA BÆLX[ QK TRIDCQTX ROKÆW ZAJMAÃTXSQ DOSLÆDVENNQM ARHEOLOGÆ^NIH PAM(B'(NQTOK TA ÆSTORÆÇ uKRAÇNI ^ASU SEREDNXOWÆ^^Q(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ CIWÆLÆZACÆÇs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E -- 900-1256; )QÆ(NSTORÆQs)E; (NGOSPODARSTWOs; (NMOWAs; (NREL)QÆGÆQs)E; (NKULXTURAs; (NPOBUTs; (NW)QÆJSXKOWA SPRAWAs)E; (NZEML)QÆ SU^ASNOÇ UKRAÇNIs)E; (NQZI^NICTWOs; (NHRISTIQNSTWOs