(NvURNAL)QÆSTI NA WÆJNÆ (B:s)E (NDOKUMENTALXNE DOSL)QÆDVENNQ(B, (NHRONÆKALXNIJ LÆTOPIS(B, (NANALÆTIKA (B/s)E - (NsOROKA(B, (Nm(B.,s; (NnALIWAJKO(B, (No(B.,s ((NhARK)QÆW (B:s)E (NfOL)QÆO(B,s)E, 2022)
(NaWTORI CXOGO WIDANNQ (B- (NW)QÆDOMÆ W uKRAÇNÆ VURNALÆSTI(B, (NQKÆ(B, (NPO^INA@^I Z WESNI (B2014 (NROKU(B, (NWEDUTX LÆTOPIS TRAGÆ^NIH PODÆJ U kRIMU J NA dONBASÆ(B. (NdO NEDAWNXOGO ^ASU QK]O J BUWALI VURNALÆSTSXKÆ WÆDRQDVENNQ NA WÆJNU(B, (NTO TÆLXKI W DALEKÆ WÆD uKRAÇNI GARQ^Æ TO^KI PLANETI(B. (Na NINÆ ^EREZ ROSÆJSXKU AGRESÆ@ TAKÆ TO^KI Z(B'(NQWILISX Æ NA KARTÆ uKRAÇNI(B, Æ (NBAGATO UKRAÇNSXKIH VURNALÆSTÆW(B, (NZOKREMA J TÆ(B, (NHTO DOLU^IWSQ DO STWORENNQ CÆÃÇ KNIGI(B, (NDOBROWÆLXNO STALI WÆJSXKOWIMI KORESPONDENTAMI(B, (NWWAVA@^I SWOÇM PROFESÆJNIM Æ PATRÆOTI^NIM OBOW(B'(NQZKOM BEZPOSEREDNXO Z MÆSCQ PODÆJ ÆZ RIZIKOM DLQ VITTQ ROZPOWÆDATI NA[OMU SUSPÆLXSTWU(B, (NWSXOMU SWÆTU PRO C@ NAW(B'(NQZANU NAM VAHLIWU(B, (NRUJNÆWNU WÆJNU(B. (NvURNALÆSTSXKÆ HRONÆKI(B, (N]ODENNIKI(B, (NSPOGADI(B, (NDOKUMENTALXNÆ DOSLÆDVENNQ DOPOWNENO SWÆTLINAMI Z PEREDOWOÇ J FOTOPORTRETAMI GEROÇW CÆÃÇ WÆJNI (B- (NUKRAÇNSXKIH WOÇNÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NdOKUMENTAL)QÆSTIKAs)E; )Qæ(NSTORÆQ WÆJNIs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NkORESPONDENTIs -- (NwO)QÃNNÆ KORESPONDENTIs)E