(NuKRA)QÇNSXKA kLÆO (B:s)E (NNARISI PRO )QÆSTORÆ@(B, Æ(NSTORIKÆW TA PAM(B'(NQTX (B/s)E - (NpLOH)QÆJ(B, (NsERGÆJ(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nkl)Qæo(B,s)E, 2021)
(NkNIGA (S0(NuKRA)QÇNSXKA kLÆO(B. (NnARISI PRO ÆSTORÆ@(B, Æ(NSTORIKÆW TA PAM(B'(NQTX(S1 (NPODAÃ CÆKAWÆ ÆSTORI^NÆ STATTÆ PRO RÆZNÆ FORMI UQWLENNQ PRO UKRAÇNSXKU ÆSTORÆ@(B. (NpER[IJ ROZDÆL PODAÃ TEKSTI PRO KOZA^^INU J ANALÆZUÃ(B, (NQK DOSLÆDNIKI WÆD RANNXOMODERNIH ^ASÆW Æ DO NA[IH DNÆW WISWÆTL@@TX CEJ PERÆOD(B. (Nu ROZDÆLÆ (S0æ(NSTORIKI(S1 (NAWTOR ZNAJOMITX NAS Z WAVLIWIMI TWORCQMI UKRAÇNSXKIH NARATIWÆW(B. (Na TRETÆJ ROZDÆL MÆSTITX ESEÇ(B, (N]O POKAZU@TX(B, (NQK ÆSTORÆ@ WIKORISTOWU@TX U SUSPÆLXNOMU PROSTORÆ(B, (NPODEKUDI ZLOWVIWA@^I NE@(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NDOBA KOZA^^INIs; )Qæ(NWAN mAZEPAs)E; (NKOMUN)QÆZMs)E; (NNARATIWIs