(NpRIKLADN)QÆ ASPEKTI ÆNFORMACÆJNOÇ TA KÆBERNETI^NOÇ BEZPEKI DERVAWI(B. (NaNALÆZ MEREVEWOGO TRAFÆKU (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NbORSUKOWSXKIJ(B, (N`(B. (Nw(B.s; (NbORSUKOWSXKA(B, (Nw(B. (N`(B.s; (NbURQ^OK(B, (Nw(B. (Nl(B.s; (NsKLADANNIJ(B, (Np(B. (Nm(B.s; (NgAJDUR(B, (Ng(B. )Qæ.s)E; (NkI)QÇWSXKIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ bORISA gRÆN^ENKAs)E ((NlXW)QÆW (B:s)E (NmAGNOL)QÆQ (B2006,s)E, 2023)
(Nu P)QÆDRU^NIKU ROZKRIWA@TXSQ METODOLOGÆ^NÆ ASPEKTI ]ODO DOSLÆDVENNQ POWEDÆNKI MEREVEWIH DODATKÆW Æ WUZLÆW Z METO@ WIQWLENNQ Æ WIPRAWLENNQ PROBLEM W ROBOTÆ MEREVÆ DLQ ZABEZPE^ENNQ ÆNFORMACÆJNOÇ TA KÆBERNETI^NOÇ BEZPEKI PÆDPRIÃMSTWA(B. (NnERÆDKO(B, (NDLQ WIRÆ[ENNQ TA(B- (NKIH PROBLEM(B, (NSPECÆALÆSTI Z ÆNFORMACÆJNOÇ TA KÆBERNETI^NOÇ BEZPEKI WDA@TXSQ DO WIKORISTANNQ ANALÆZATORÆW MEREVEWIH PAKETÆW(B. (NkL@^OWIMI OSOBLIWOSTQMI WIKORISTANNQ PROGRAMNIH ANALÆZATORÆW PAKETÆW Ã(B, (NPO(B-(NPER[E(B, (NMOVLIWOSTÆ RÆZNOBÆ^NOÇ ANALÆTIKI(B, (NA PO(B-(NDRUGE(B, (NBAGATOFUNKCÆONALXNA FÆLXTRACÆQ PAKETÆW(B, (N]O DOZWOLQÃ OTRIMATI WITQGI ÆNFORMACÆÇ(B, (N]O POTRÆBNÆ NAM DLQ ANALÆZU MEREVEWOGO TRAFÆKU(B. (NsAME OSTANNXOMU ASPEKTU Æ PRISWQ^ENIJ CEJ U^BOWIJ POSÆBNIK(B. (NpRIWODQTXSQ PRIKLADI PRAKTI^NOGO WIKORISTANNQ PROGRAMNOGO ANALÆZATORA PAKETÆW (BWireShark (NDLQ ZAHWATU Æ FÆLXTRACÆÇ MEREVEWOGO TRAFÆKU(B. (NrOZGLQDA@TXSQ PITANNQ ]ODO WIBORU FÆLXTRÆW DLQ ANALÆZU FUNKCÆONUWANNQ ELEMENTÆW MEREVÆ W NAJDRÆBNÆ[IH DETALQH(B. (NpÆDRU^NIK ORÆÃNTOWANIJ NA [IROKE KOLO NAUKOWIH TA NAUKOWO(B-(NPEDAGOGÆ^NIH PRACÆWNIKÆW(B, (NQKÆ ZAJMA@TXSQ PITANNQMI ROZROBLENNQ Æ ZASTOSUWANNQ SISTEM ÆNFORMACÆJNOÇ TA KÆBERNETI^NOÇ BEZPEKI(B, (NA TAKOV FAHÆWCÆW(B, (NQKÆ PRAC@@TX U GALUZQH UPRAWLÆNNQ(B, (NPLANUWANNQ TA PROGNOZUWANNQ æt(B, (NSTWOR@@TX PERSPEKTIWNÆ ABO MODERNÆZU@TX ÆSNU@^Æ as(B, (NWEDUTX DOSLÆDVENNQ ZA NAPRQMKAMI ZABEZPE^ENNQ BEZPEKI TA NEPERERWNOSTÆ FUNKCÆ@WANNQ SISTEM æt(B. (NwIKLADENIJ MATERÆAL PRIZNA^ENIJ DLQ ASPÆRANTÆW TA MAGÆSTRANTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B, (NQKÆ NAW^A@TXSQ ZA SPECÆALXNÆST@ (S0(NbEZPEKA ÆNFORMACÆJNO (B- (NKOMUNÆKACÆJNIH SISTEM(S1 (NW GALUZÆ ZNANX (S0æ(NNFORMACÆJNA BEZPEKA(S1(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNFORMACÆJNA BEZPEKAs)E -- (Nk)QÆBERBEZPEKAs)E; (NMEREVEW)QÆ DODATKIs)E; (NMEREVEW)QÆ WUZLIs)E; (NMEREVEWIJ TRAF)QÆKs)E