(NkIM MI )QÃ(B? (NnACÆONALXNÆ SPÆLXNOTI TA KORÆNNÆ NARODI uKRAÇNI (B/s)E - (Nt)QÆTAROWA(B, (NdARÆQ(B,s)E; (NsAPOVNIKOWA(B, )Qã(NWGENÆQ(B,s)E; (NlOGWINENKO(B, (NbOGDAN(B,s; (NkABA^)QÆJ(B, (NrOMAN(B,s)E; Ukra)QÇner)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Ngo ukra)Qçner(B,s)E, 2021)
(NtO KIM MI )QÃ(B? (NuSÆ NACÆONALXNÆ SPÆLXNOTI(B, (NKORÆNNÆ NARODI TA ETNÆ^NÆ GRUPI(B, (NPOW(B'(NQZANÆ Z uKRAÇNO@ ZARAZ(B. (NqK(B, (NWÆDKOLI TA DE SAME W uKRAÇNÆ XVIWUTX AZERBAJDVANCÆ(B, (NKOREJCÆ(B, (NTURKI(B-(NMESHETINCÆ(B, Ã(NWREÇ(B, (NLITOWCÆ(B? (N}O SWQTKU@TX GAGAUZI bESSARABÆÇ TA AWSTRÆJCÆ zAKARPATTQ(B? (NqKÆ DAWNÆ TRADICÆÇ TA ÆSTORI^NU PAM(B'(NQTX ZBERÆGA@TX GREKI pRIAZOW(B'(NQ(B, (NKRIMSXKÆ TATARI(B, (NKRIM^AKI TA KARAÇMI(B? æ(NSTORÆÇ NACÆONALXNIH SPÆLXNOT TA KORÆNNIH NARODÆW uKRAÇNI U CÆJ KNIZÆ ROZKAZANÆ KRÆZX PRIZMU TRADICÆJ(B, (NOBRQDÆW SWQTKUWANNQ(B, (NSIMWOLÆW(B, (NWAVLIWIH DLQ KOVNOGO OKREMOGO NARODU(B. (NnA[Æ ÆSTORÆÇ RÆZNÆ(B, (NALE ÆSTORÆQ (B- (NSPÆLXNA(B.s)E
(NwIDANNQ P)QÆDGOTOWLENE ZA PÆDTRIMKI uKRAÇNSXKOGO KULXTURNOGO FONDUs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkRA)QÇNOZNAWSTWOs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NKOR)QÆNNÆ NARODI uKRAÇNIs)E