(NpSIHOLOG)QÆ^NA PÆDTRIMKA TWOR^OSTÆ U^NQ (B/s)E - (NgLAWNIK(B, (No(B.,s; (NzOC(B, (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NrEDAKC)QÆÇ ZAGALXNOPEDAGOGÆ^NIH GAZET(B,s)E, 2003)
(NpSIHOLOG)QÆ^NA PÆDTRIMKA TWOR^OSTÆ U^NQ Ã NEOBHÆDNO@ SKLADOWO@ OSOBISTÆSNOGO ZROSTANNQ DITINI W UMOWAH NAW^ALXNO(B-(NWIHOWNOGO PROCESU ZAKLADU OSWÆTI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nw)QÆKOWA PSIHOLOGÆQs)E -- (NdITQ^A TWOR^)QÆSTXs)E; )QÆ(NNTELEKTUALXNÆ ZDÆBNOSTÆs)E; (NOC)QÆN@WANNQ ÆNTELEKTUs)E; (NOBDAROWAN)QÆSTXs)E; (NTWOR^IJ POTENC)QÆALs)E; (NOSW)QÆTNÆJ PROCESs)E; (NKREATIWNE NAW^ANNQs; (NROZWITOK ZD)QÆBNOSTEJs)E; (NSAMOOSW)QÆTAs)E