"(NnE ZABUDXTE POM(B'(NQNUTI(B"...: (N{EW^ENK)QÆWSXKA LISTÆWKA QK PAM(B'(NQTKA ÆSTORÆÇ TA KULXTURI(B, 1890 - 1940 :s)E 190-(NR)QÆ^^@ WÆD DNQ NARODVENNQ t(B. (Ng(B. (N{EW^ENKA PRISWQ^UÃTXSQ (B/s)E - (NqC@K(B, (NwOLODIMIR mAKAROWI^(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NkRINICQ(B,s, 2004)
(Nu ]EDRO )QÆL@STROWANOMU WIDANNÆ WPER[E NA RÆWNÆ MONOGRAFÆ^NOGO DOSLÆDVENNQ WISWÆTL@ÃTXSQ ÆSTORÆQ Z(B'(NQWI STARIH [EW^ENKÆWSXKIH PO[TOWIH KARTOK Æ TLUMA^ITXSQ ÇHNÆJ ZMÆST(B. (NrOZMAÇTTQ LISTÆWOK ROZGLQDAÃTXSQ W LÆTERATURNO(B-(NHUDOVNXOMU KONTEKSTÆ QK ORIGÆNALXNIJ Æ DOSÆ MALOWIW^ENIJ [AR UKRAÇNSXKOÇ ÆSTORÆÇ TA KULXTURI(B. (Nu DOSLÆDVENNÆ BAGATO MÆSCQ WÆDWEDENO PITANNQM KLASIFÆKACÆÇ(B, (NWSTANOWLENNQ AWTORSTWA(B, (N^ASU J MÆSCQ DRUKU CIH PROMISLOWIH MÆNÆAT@RNIH PAM(B'(NQTOK(B, (NZNA^NA ^ASTINA Z QKIH PUBLÆKUÃTXSQ WPER[E(B. (NzA KÆLXKÆST@ ZÆBRANOGO FÆLOKARTI^NOGO MATERÆALU(B, (NPRISWQ^ENOGO ODNÆJ ÆSTORI^NÆJ POSTATÆ(B, À(NRUNTOWNOSTÆ JOGO OPRAC@WANNQ MONOGRAFÆQ NE MAÃ ANALOGÆW(B. (NrOZRAHOWANA NA NAUKOWCÆW(B, (NMITCÆW(B, (NMUZEJNIKÆW(B, (NKOLEKCÆONERÆW(B, (NA TAKOV USÆH(B, (NHTO CÆKAWITXSQ ÆSTORÆÃ@ TA KULXTURO@ uKRAÇNI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- )QÆ(NSTORÆQs)E -- (NPERSONAL)QÆÇs)E