(NpRAKTI^NA GRAMATIKA N)QÆMECXKOÇ MOWI(B. (NtEORETI^NIJ MATERÆAL(B, (NKOMUNÆKATIWNÆ WPRAWI Æ ZAWDANNQ DLQ STUDENTÆW (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ STUDENTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW (B/s)E - )Qã(NWGENENKO(B, (Nd(B. (Na(B.s)E; (Nb)QÆLOUS(B, (No(B. (Nm(B.s)E; (NkU^INSXKIJ(B, (Nb(B. (Nw(B.s; (Nb)QÆLOUS(B, (No(B. æ.s)E; (NcENTRALXNOUKRA)QÇNSXKIJ DERVAWNIJ PEDAGOGÆ^NIJ UNÆWERSITETE ÆMENÆ wOLODIMIRA wINNI^ENKAs)E ((Nw)QÆNNICQ (B:s)E (NnOWA kNIGA(B,s, 2018)
(NpOS)QÆBNIK WMÆ]UÃ LAKONÆ^NO WIKLADENÆ NÆMECXKO@ TA UKRAÇNSXKO@ MOWAMI OSNOWNÆ PRAWILA GRAMATIKI NÆMECXKOÇ MOWI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (Nn)QÆMECXKA MOWAs)E -- (NgRAMATIKAs; (NMORFOLOG)QÆQs)E; (NARTIKLXs; )QÆ(NMENNIKs)E; (NZAJMENNIKs; (ND)QÆÃSLOWOs)E; (NWPRAWIs