(NsKARBNICQ UKRA)QÇNSXKOÇ MOWI(B. (NpRIRODA (B=s)E (NsOKROWI]NICA UKRAINSKOGO QZYKA(B. (NpRIRODA (B= Thesaurus of Ukrainian Language. Nature : /s - (NsINI^ENKO(B, (NoLEKS)QÆJ pANTELÆJOWI^(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NqROSLAW)QÆW wAL(B,s)E, 2022)
(NgOLOWNE PRIZNA^ENNQ CXOGO LEKSIKONA(B, (NQKIJ )QÃ PER[IM UKRAÇNSXKIM ÆDEOGRAFÆ^NIM SLOWNIKOM (B((NTEZAUROSOM(B), (NDOPOMAGATI W PO[UKU POTRÆBNOGO SLOWA ZÆ SFERI PRIRODI(B. (NnA WÆDMÆNU WÆD ZARUBÆVNIH TEZAURUSÆW(B, (NDE GOLÆ SPISKI SLÆW(B, (NU CXOMU SLOWNIKU PROPONOWANÆ SLOWA SUPROWODVUÃ ÆNFORMACÆQ(B, (NQKA POLEG[UÃ WIBÆR SLOWESNOGO ZASOBU(B: (NZNA^ENNQ SLOWA(B, (NJOGO STILÆSTI^NA HARAKTERISTIKA(B, (N^ASTOTA WVIWANNQ W HUDOVNÆJ LÆTERATURÆ(B, (NPRIKLADI WIKORISTANNQ TO]O(B. (NdO KL@^OWIH SLÆW DA@TXSQ ROSÆJSXKÆ TA ANGLÆJSXKÆ WÆDPOWÆDNIKI(B. (NlEKSIKON MOVE PRAWITI ZA TLUMA^NIJ SLOWNIK(B, (NZA FRAZEOLOGÆ^NIJ(B, (NZA ORFOGRAFÆ^NIJ(B, (NZA SLOWNIK EPÆTETÆW(B, (NZA SLOWNIK SPOLU^UWANOSTÆ SLÆW(B. (NjOGO MOVNA WIKORISTOWUWATI Æ QK PÆDRU^NIK UKRAÇNSXKOÇ MOWI(B, (NA TAKOV QK ENCIKLOPEDI^NIJ DOWÆDNIK(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NpRIRODOZNAWSTWOs