<1984=(NtISQ^A DEW(B'(NQTSOT W)QÆSÆMDESQT ^OTIRI(B> /s)E - (NoRWELL(B, (NdVORDV(B,s; (NsTELXMAH(B, (Nw(B'(NQ^ESLAW(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E BookChef, 2023)
(S0(B1984(S1 (B- (NBEZ SUMN)QÆWU(B, (NNAJWÆDOMÆ[A W SWÆTÆ ANTIUTOPÆQ(B, (NWPER[E OPUBLÆKOWANA W (B1949 (NROCÆ(B. (NkNIGA OPOWÆDAÃ PRO VITTQ wÆNSTONA sMÆTA(B, (NNIZXKORANGOWOGO ^LENA pARTÆÇ(B, (NQKIJ ROZ^AROWANIJ POWSQKDENNIM VITTQM TA WS@DISU]IMI O^IMA pARTÆÇ TA ÇÇ ZLOWÆSNOGO O^ÆLXNIKA (B- (NsTAR[OGO bRATA(B. (NsTAR[IJ bRAT KONTROL@Ã WSÆ ASPEKTI VITTQ(B: (NWPROWADIW SPRO]ENIJ NOWOGOWÆR(B, (NNAMAGA@^ISX POWNÆST@ ZADU[ITI NAWÆTX MOVLIWÆSTX SPROTIWU SISTEMÆ(B; (NKRIMÆNALÆZUWAW DUMKOZLO^INI(B, (N]OB L@DI NAWÆTX POMISLITI NE SMÆLI PRO BUNT PROTI WLADI(B. (NpARTÆQ KONTROL@Ã WSE(B: (N]O L@DI ^ITA@TX(B, (NGOWORQTX(B, (NROBLQTX(B, (NPOGROVU@^I WÆDPRAWLQTI NESLUHÆW DO STRAHÆTLIWOÇ (S0(NKÆMNATI STO ODIN(S1(B. (NoRWELL NADZWI^AJNO WIRAZNO TA QSKRAWO DOSLÆDVUÃ TEMI KONTROL@ ZA ZASOBAMI MASOWOÇ ÆNFORMACÆÇ(B, (NNAGLQDU URQDU(B, (NTOTALÆTARIZMU TA TOGO(B, (NQK DIKTATOR MOVE MANÆPUL@WATI TA KONTROL@WATI ÆSTORÆ@(B, (NDUMKI TA VITTQ TAKIM ^INOM(B, (N]O VODNÆJ VIWÆJ DU[Æ NE WDASTXSQ UNIKNUTI NEWSIPNOGO OKA sTAR[OGO bRATA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaNGL)QÆJSXKA LÆTERATURAs)E -- (NrOMAN(B-(NANTIUTOP)QÆQs)E -- (NtEKSTIs; (NHUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E; (NANTIUTOP)QÆQs)E