"(NbUDOWA SLOWA(B" (NW PO^ATKOW)QÆJ [KOLÆ (B:s)E (NDIDAKTI^NA SISTEMA WPRAW DLQ (B1-4 (NKLAS)QÆW (B/s)E - (NkAN)QÆ]ENKO(B, (Na(B. (Np(B.,s)E; (Nl)QÆSOWA(B, (Ns(B. æ.s)E; (Nl)QÆSOWA(B, (Ng(B. (Np(B.s)E; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E; (NnAC)QÆONALXNIJ PEDAGOGÆ^NIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ m(B. (Np(B. (NdRAGOMANOWAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nnpu )QÆM(B. (Nm(B. (Np(B. (NdRAGOMANOWA(B,s)E, 2000)
(NpROPEDEWTI^N)QÆ WPRAWI NA OZNAJOMLENNQ PER[OKLASNIKÆW Z KORENEM SLOWA TA DOPOMÆVNÆ BLOKI WPRAW DO OSNOWNOGO ZMÆSTU NAW^ANNQ U PO^ATKOWÆJ [KOLÆ U ROBOTÆ NAD BUDOWO@ SLOWA STANUTX TAKOV U NAGODÆ SAMIM DÆTQM Z METO@ BÆLX[ GLIBOKOGO ROZUMÆNNQ BUDOWI SLOWA(B, (NJOGO LEKSI^NOGO ZNA^ENNQ TA WIROBLENNQ WMÆNNQ UTWOR@WATI NOWÆ SLOWA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (NmETODIKA WIKLADANNQ MOWIs -- (NpO^AKOWA [KOLAs -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NSKLAD SLOWAs; (NMORFEMIs; (NSP)QÆLXNOKORENEWÆ SLOWAs)E