(NmALENXK)QÆ ÆSTORÆÇ PRO WELIKÆ ÆSTINI(B. (NpRAWA TA SWOBODI DITINI (B:s)E (NDLQ MOLOD[OGO [K)QÆLXNOGO WÆKU (B/s)E - (NgAWRI[(B, (NsTEPAN bOGDANOWI^(B,s; (NgAWRI[(B, (NsTEPANR bOGDANOWI^s (NzASTUPNIK gOLOWI wERHOWNO)QÇ rADI uKRAÇNI(B, (ND(B-(NR @RIDI^NIH NAUK(B,s)E; (NkARPA^OWA(B, (Nn)QÆNA æWANÆWNAs)E (NuPOWNOWAVENIJ wERHOWNO)QÇ rADI uKRAÇNI Z PRAW L@DINI(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NeMMA(B,s, 2001)
(NcQ KNIGA NAPISANA DLQ KLASNIH )QÆ POZAKLASNIH FORM RABOTI ZA NAW^ALXNIM PLANOM ZAGALXNOOSWÆTNXOÇ [KOLI Z U^NQMI PO^ATKOWIH KLASÆW TA PÆDLÆTKOWOGO WÆKU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOZNAWSTWOs -- (NpRAWA DITINIs