(NsTATISTIKA (B:s (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NgORKAWIJ(B, (Nw(B. (Nk(B.,s; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NaLERTA(B,s, 2020)
(NwISW)QÆTLENO PREDMET Æ METOD STATISTIKI(B, (NORGANÆZACÆ@ STATISTI^NOGO SPOSTEREVENNQ(B, (NA TAKOV ZASTOSUWANNQ STATISTI^NIH GRUPUWANX(B, (NABSOL@TNIH(B, (NWÆDNOSNIH Æ SEREDNÆH WELI^IN(B, (NPOKAZNIKÆW WARÆACÆÇ(B, (NRQDÆW DINAMÆKI(B, Æ(NNDEKSÆW(B, (NWIBÆRKOWOGO Æ KORELQCÆJNOGO ANALÆZU PRI WIW^ENNÆ STANU TA ROZWITKU SOCÆALXNO(B-(NEKONOMÆ^NIH QWI](B. (NrOZGLQNUTO STATISTI^NÆ POKAZNIKI Æ METODI ANALÆZU ^ISELXNOSTÆ TA SKLADU NASELENNQ(B, (NNAQWNOSTÆ ZEMELXNIH(B, (NTRUDOWIH Æ MATERÆALXNIH RESURSÆW(B, (NPRODUKCÆÇ TA EFEKTIWNOSTÆ WIROBNICTWA(B. (NwISWÆTLENO METODOLOGÆ^NÆ OSNOWI SOCÆALXNO(B-(NEKONOMÆ^NOÇ STATISTIKI(B, (NMAKROEKONOMÆ^NÆ POKAZNIKI PRODUKCÆÇ(B, (NPOKAZNIKI STATISTIKI KON(B'(N@NKTURI RINKU TA RÆWNQ VITTQ NASELENNQ(B. (NdLQ STUDENTÆW EKONOMÆ^NIH SPECÆALXNOSTEJ(B, (NASPÆRANTÆW(B, (NWIKLADA^ÆW Æ NAUKOWCÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsTATISTIKAs; (NPREDMET STATISTIKIs; (NMETODIs; (NSTATISTI^N)QÆ DANÆs)E; )QÆ(NNDEKSIs)E; (NSTATISTIKA ROSLINNICTWAs; (NSTATISTIKA TWARINNICTWAs; (NSTATISTIKA KON(B'(N@KTURI RINKUs; (NSTATISTIKA ZEMELXNIH RESURS)QÆWs)E; (NSTATISTIKA R)QÆWNQ VITTQs)E; (NSTATISTIKA NASELENNQs; )QÆ(NNDEKSIs)E; (NSTATISTI^N)QÆ GRAFÆKIs)E; (NSTATISTIKA EFEKTIWNOST)QÆs)E; (NSTATISTIKA R)QÆWNQ VITTTQ NASELENNQs)E