(NuKRA)QÇNSXKIJ NARODNIJ ODQG (BXVææ - (NPO^ATKU (BXæX (NST(B. (NW AKWARELQH `(B. (NgLOGOWSKOGO (B/s)E - (NkRWAWI^(B, (NdMITRO pETROWI^s; (NsTELXMA]UK(B, (NgALINA gRIGOR)QÆWNAs)E; (NgO[KO(B, (N`(B. (Ng(B.,s; (NmAKSIMENKO(B, (Nm(B. (Nt(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 1988)
[)Qæ(NSTORÆQ UKRAÇNSXKOGO NARODNOGO ODQGU (B17-19 (NST(B. (NU MAL@NKAH UKRAÇNSXKOGO (B((NM(B. (NlXWÆW(B) (NHUDOVNIKA(B, (NARHÆTEKTORA(B, (NETNOGRAFA (B18-19 (NST(B. (N`RÆQ qKOWI^A gLOGOWSXKOGO(B)].s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NgLOGOWSXKIJ `(B. (Nq(B.s; (NnARODNIJ KOST@M UKRA)QÇNSXKIJs)E -- (NaKWARELXs -- 17 - 19 (NST(B.s; (NnARODNIJ KOST@M UKRA)QÇNSXKIJs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E -- 17 - 19 (NST(B.s; (NaKWARELX UKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpERSONAL)QÆÇs)E -- 18 - 19 (NST(B.s; (NUKRA)QÇNSXKIJ NARODNIJ KOST@Ms)E; (NUKRA)QÇNSXKA AKWARELXs)E; )QÆ(NSTORÆQ UKRAÇNSXKOGO KOST@MAs)E; (NUKRA)QÇNSXKÆ AKWARELÆSTIs)E