(NpUBL)QÆCISTIKA rÆ^ARDA sTÆLA TA dVOZEFA eDDÆSONA (B:s)E (NNAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ KOMPLEKS (B/s - (NmELE]ENKO(B, (No(B. (Nk(B.,s; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ tARASA {EW^ENKAs)E; (NnAW^ALXNO(B-(NNAUKOWIJ )QÆNSTITUT VURNALÆSTIKIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Ndp dN)QÆPRO(B,s)E, 2023)
(NrOZGLQDA)QÃTXSQ PUBLÆCISTI^NA DÆQLXNÆSTX BRITANSXKIH PROSWÆTNIKÆW rÆ^ARDA sTÆLA TA dVOZEFA eDDÆSONA PO^ATKU (BXVIII (NST(B. (NwONI ZMAGA@TXSQ MÆV SOBO@ TA Z dENÆELEM dEFO ZA PRAWO NAZIWATISQ PER[IM PROFESÆJNIM VURNALÆSTOM bRITANÆÇ(B, (NA TAKOV ORGANÆZATOROM PERÆODI^NOÇ DRUKOWANOÇ PRESI(B. ç(NHNÆ ESEÇ TA POLÆTI^NÆ WÆR[Æ(B, (NROZMÆ]ENÆ W VURNALAH (S0(BThe Tatler(S1 (B((S0(NbAZÆKA(S1(B), (S0(BThe Spectator(S1 (B((S0(NgLQDA^(S1(B), (S0(BThe Guardian(S1 (B((S0(NoPÆKUN(S1(B) (NTA ÆN(B., (NWOLODÆLI UWAGO@ WELIKOÇ ^ITACXKOÇ AUDITORÆÇ NA bRITANSXKIH OSTROWAH(B, (NU PÆWNÆ^NOAMERIKANSXKÆJ nOWÆJ aNGLÆÇ TA aWSTRALÆÇ(B. (NoBIDWA SPÆWAWTORI WISTUPILI ZASNOWNIKAMI PÆWTORA DESQTKA VURNALÆW(B, (NQK AWTORI WONI TALANOWITO PRIKRA[ALI ÇHNÆJ ZMÆST SWOÇMI POW^ALXNIMI TEKSTAMI(B. (NnAJKRA]Æ Z VURNALÆW sTÆLA TA eDDÆSONA SLUVILI DOROGOWKAZOM DLQ VURNALÆSTÆW fRANCÆÇ(B, (NnÆME^^INI(B, (NgOLLANDÆÇ(B, (N{WEJCARÆÇ(B, æ(NTALÆÇ(B. (NwIDANNQ ROZRAHOWANO NA STUDENTÆW Æ WIKLADA^ÆW GUMANÆTARNIH PROFESÆJ(B, (NA TAKOV USÆH(B, (NHTO CÆKAWITXSQ ÆSTORÆÃ@ J KULXTURO@ wELIKOÇ bRITANÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsT)QÆLL(B, (Nr(B.s)E; (NeDD)QÆSON(B, (NdV(B.s)E; (Nl)QÆTERATURNA KRITIKAs)E -- (NaNGL)QÆJSXKA LÆTERATURAs)E -- (NpUBL)QÆCISTIKAs)E; (NPER)QÆODI^NA PRESAs)E; (NESEs; (NPROSW)QÆTNICXKA LÆTERATURAs)E