(NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNI (B- 25 (NROKÆW (B:s)E )Qæ(NNFORMACÆJNIJ DOWÆDNIK (B/s)E - (NkREMENX(B, (Nw(B. (Ng(B.,s; (NlUGOWIJ(B, (Nw(B. )Qæ.,s)E; (NtOPUZOW(B, (No(B. (Nm(B.,s; (NsISO)QÃWA(B, (Ns(B. (No(B.,s)E; (NmAKSIMENKO(B, (Ns(B. (Nd(B.,s; (NlQ[ENKO(B, (No(B. )Qæ.,s)E; (NnI^KALO(B, (Nn(B. (Ng(B.,s; (NsAUH(B, (Np(B. (N`(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (Nwd sAM(B,s, 2017)
(NwIDANNQ M)QÆSTITX ÆNFORMACÆ@ PRO (B25-(NRÆ^NIJ ROZWITOK nACÆONALXNOÇ AKADEMÆÇ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNI(B, ÇÇ Æ(NSTORI^NU ROLX(B, (NNAUKOWIJ POTENCÆAL(B, (NSXOGODENNQ(B, (NSTRATEGÆ^NÆ PRÆORITETI DÆQLXNOSTÆ Z TEORETIKO(B-(NMETODOLOGÆ^NOGO TA NAUKOWO(B-(NMETODI^NOGO ZABEZPE^ENNQ NACÆONALXNOÇ OSWÆTI(B, (NWIHOWANNQ GROMADQN W UMOWAH UTWERDVENNQ DERVAWNOGO SUWERENÆTETU uKRAÇNI(B, Ã(NWROPEJSXKOÇ ÆNTEGRACÆÇ TA SWÆTOWOÇ GLOBALÆZACÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NnAUKOW)QÆ USTANOWIs)E -- (NaKADEM)QÆQ NAUKs)E -- (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E