(NoSNOWI F)QÆLOSOFSXKIH ZNANX (B:s)E [(NKURSL LEKC)QÆJ(B] : (NNAW^ALXNIJ POSÆBNIK (B/s)E - (NpETRU[ENKO(B, (Nw(B. (Nl(B.,s ((NlXW)QÆW (B:s)E (NnOWIJ sW)QÆT (B- 2000,s)E, 2022)
(NnAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK Ã KOROTKIJ ZA ZMÆSTOM Æ DOSTUPNIJ ZA FORMO@ WIKLADOM ÆSTORÆÇ SWÆTOWOÇ TA WÆT^IZNQNOÇ FÆLOSOFSXKOÇ DUMKI(B, (NOSNOWNIH TEORETI^NIH PROBLEM SU^ASNOÇ FÆLOSOFÆÇ(B. (NwELIKA UWAGA PRIDÆLQÃTXSQ FÆLOSOFÆÇ ÆSTORÆÇ TA SOCÆALXNÆJ FÆLOSOFÆÇ(B, (NPROBLEMAM KULXTURI TA CIWÆLÆZACÆÇ(B, (NMETODU TA METODOLOGÆÇ W SU^ASNÆJ FÆLOSOFÆÇ(B, (NOSOBLIWOSTQM U^BOWOGO PROGRAMNOGO KURSU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆLOSOFÆQs)E -- (NsUTN)QÆSTXs)E -- (NpREDMETs -- (NmETODIs; (NONTOLOG)QÆQs)E; (NPOZNANNQs; (NPRIRODA SW)QÆDOMOSTÆs)E; (NBUTTQ L@DINIs; (NSWOBODA L@DINIs; (NPROW)QÆDNÆ RELÆGÆÇs)E; (NCIW)QÆLÆZACÆQs)E; (NSMERTXs; (NBEZSMERTQs; (NVITTQs; (NL@DINAs; )QÆ(NNDIWÆDs)E; (NOSOBAs; (NOSOBIST)QÆSTXs)E; (NSHOLASTIKAs