(NuKRA)QÇNA (BXVIII (NSTOLÆTTQ W MAL@NKAH jOGANA gENRÆHA m@NCA (B:s)E (NPEREKLAD Z FRANCUZXKO)QÇ (B/s)E - (N~UHL)QÆB(B, (Nt(B.,s)E; (NbORIS@K(B, (Nz(B.,s; )Qæ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ uKRAÇNI nan uKRAÇNIs)E; (Nw)QÆDDÆL MAL@NKÆW BÆBLÆOTEKI wAR[AWSXKOGO UNÆWERSITETUs)E; (NnAUKOWO(B-(NDOSL)QÆDNIJ ÆNSTITUT KOZACTWAs)E; (NgETXMANSXKIJ FOND pETRA pORO[ENKAs; (NgROMADSXKA ORGAN)QÆZACÆQ (B"(NfOND wELIKIJ LXOHs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NmISTECTWO(B,s, 2022)
(NWTOROM HUDOVNXOGO ALXBOMU )QÃ jOGAN gENRÆH m@NC(B, (NQKIJ U (B1750-1780-(NH ROKAH PODOROVUWAW USÆÃ@ ãWROPO@ J BUW NE TÆLXKI HUDOVNIKOM(B, (NA J WÆJSXKOWIM ÆNVENEROM TA ROZWÆDNIKOM(B, (NARHÆTEKTOROM(B, (NGEOGRAFOM(B, (NKARTOGRAFOM(B, (NGEOLOGOM(B, (NTOPOGRAFOM Æ BOTANÆKOM(B. (Na GOLOWNO@ GEROÇNE@ CXOGO ALXBOMU Ã NA[A KRAÇNA (B- (NuKRAÇNA (B- (NU WSÆJ ÇÇ ^ARÆWNOSTÆ TA NEPOWTORNOSTÆ(B, (NTAKA(B, (NQKO@ ÇÇ POBA^IW NA[ GEROJ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NvIWOPISs -- (NuKRA)QÇNAs)E -- 18 (NST(B.s