(NvITTQ ETNOSU(B: (NSOC)QÆOKULXTURNÆ NARISI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - )Qæ(NGNATOW(B, (Nw(B.s)E; (NsTEPIKO(B, (Nm(B.s; (NkANAK fED)QÆR(B,s)E; (NpOPOW(B, (Nb(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB)QÆDX(B,s)E, 1997)
(NcEJ POS)QÆBNIK DOPOMOVE ZBAGNUTI SKLADNIJ ÆDEJNIJ KOMPLEKS NOWIH QWI] Æ SMISLÆW(B, (NROZÆBRATISQ U WIHORÆ SUPERE^LIWIH DUMOK Æ UQWLENX(B, (NWÆDPOWÆSTI NA RÆZNÆ ZAPITANNQ PRO ETNOS(B, (NNACÆ@(B, (NZWI^AÇ Æ T(B. (ND(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NeTNONAC)QÆONALXNA KULXTURAs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NSOC)QÆOKULXTURNA REFLEKSÆQs)E; (NETNOGENEZs; (NNAC)QÆQs)E; (NETNONAC)QÆONALXNÆ TRADICÆÇs)E; (NETN)QÆ^NA KULXTURAs)E; (NDUHOWN)QÆSTXs)E; (NBUTTQ ETNOSUs