(NtA)QÃMNA ÆSTORÆQ rADQNSXKOGO sO@ZU (B((NMÆFI(B, (NZAGADKI(B, (NWERSÆÇ(B) /s)E - (NpRAWIJ(B, (NpAWLO(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NwIDAWNICTWO sERG)QÆQ pANT@KA(B,s)E, 2021)
(NkNIGI W)QÆDOMOGO DOSLÆDNIKA ÆSTORÆÇ pAWLA pRAWOGO (B((NbONDARENKO(B) (NDAWNO WÆDOMÆ W ^ITACXKOMU SEREDOWI]Æ NESTANDARTNIM POGLQDOM NA KL@^OWÆ PODÆÇ MINULOGO(B. (NnOWE ÆSTORI^NE ROZSLÆDUWANNQ AWTORA PRISWQ^ENO rADQNSXKOMU sO@ZU (B- (NNAJBÆLX[ÆJ KRAÇNÆ W ÆSTORÆÇ L@DSTWA(B, (NQKA WINIKLA NA ULAMKAH ÆMPERÆÇ(B, (NSAMA STALA ÆMPERÆÃ@ Æ ZRE[TO@ SKONALA U WÆCÆ NEMOWLQTI(B. (NbO ]O TAKE (B69 (NROKÆW DLQ DERVAWI (B- (NLI[E ODNA MITX(B. (NaLE SKÆLXKI W CÆJ MITÆ CÆKAWOGO(B, (NTAÃMNI^OGO Æ STRA[NOGO(B, (NPRO QKE STAR[E POKOLÆNNQ PO^ALO ZABUWATI(B, (NA MOLOD[E NE ZNAÃ(B...s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NrADQNSXKIJ sO@Zs; (NB)QÆLX[OWIZMs)E; (NROB)QÆTNI^O(B-(NSELQNSXKA ARMÆQs)E; (NKOMUN)QÆZMs)E; (NFA[IZMs; (NSOC)QÆALÆZMs)E; (NsANDARMOHs; (NPLAN bARBAROSSAs; (NwELIKA w)QÆT^IZNQNA WÆJNAs)E