)Qæ(NSTORÆQ RELÆGÆÃZNAWSTWA W uKRAÇNÆ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ P)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NkRAL@K(B, (Np(B. (Nm(B.,s; (N{KR)QÆBLQK(B, (Nm(B. (Nw(B.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nknt(B,s, 2021)
(Np)QÆDRU^NIK MÆSTITX KURS LEKCÆJ Z ÆSTORÆÇ RELÆGÆÃZNAW^OÇ DUMKI W uKRAÇNÆ WÆD ÇÇ WITOKÆW ^ASÆW kIÇWSXKOÇ rUSÆ Æ DO NA[IH DNÆW(B. (NpROANALÆZOWANO OSNOWNÆ NAPRQMKI(B, (NKL@^OWÆ POSTATÆ TA PROWÆDNÆ TENDENCÆÇ ROZWITKU NACÆONALXNIH RELÆGÆJNIH STUDÆJ Æ [KÆL W uKRAÇNÆ J DÆASPORÆ(B. (NoKREMÆ BLOKI PÆDRU^NIKA ROZKRIWA@TX ÆSTORI^NE(B, (NPSIHOLOGÆ^NE J SWÆTOGLQDNE PÆDÀRUNTQ STANOWLENNQ UKRAÇNSXKOGO RELÆGÆÃZNAWSTWA QK NAUKI Æ NAW^ALXNOÇ DISCIPLÆNI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrEL)QÆGÆÃZNAWSTWOs)E -- )Qæ(NSTORÆQ RELÆGÆÇs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NUKRA)QÇNSXKE RELÆGÆÃZNAWSTWOs)E; (NSTANOWLENNQs; (NREL)QÆGÆÃZNAW^Æ STUDÆÇs)E; )QÆ(NSTORI^NÆ PERÆODIs)E; (NREL)QÆGÆÃZNAW^Æ KONCEPCÆÇs)E