(NpRAWOW)QÆ OSNOWI ARHÆTEKTURI (B/s)E - (Nb)QÃLOMÃSQCEW(B, (NaNDRÆJ bORISOWI^(B,s)E; (NaKADEM)QÆQ MISTECTW uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT PROBLEM SU^ASNOGO MISTECTWAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NmUZI^NA uKRA)QÇNA(B,s)E, 2006)
(NkNIGA )QÃ PRODOWVENNQM STUDÆJ AWTORA(B, (NROZPO^ATIH MONOGRAFÆÃ@ (S0(NfÆLOSOFSXKÆ OSNOWI ARHÆTEKTURI(S1 (B((Nk(B., 2005). (NzROBLENO SPROBU SISTEMATIZUWATI POZITIWNE PRAWO(B, (NTOBTO ZAKONODAW^U REALXNÆSTX uKRAÇNI ZA STANOM NA (B1.09.2006. (Nu RQDÆ WIPADKÆW PROWODQTXSQ ANALOGÆÇ ÆZ ZAKONODAWSTWOM rOSÆJSXKOÇ fEDERACÆÇ TA s{a(B. (NgOLOWNIJ WISNOWOK ÆZ SISTEMATIZACÆÇ MATERÆALU POLQGAÃ W TOMU(B, (N]O NAZRÆLA NEOBHÆDNÆSTX ROZGLQDATI ARHÆTEKTURNE PRAWO QK WÆDNOSNO SAMOSTÆJNU GALUZX PRAWA(B, (NA PEREWAVNU BÆLX[ÆSTX DERVAWNIH BUDÆWELXNIH NORM QK NORM PRAWA(B, (NTOBTO NORM(B, (NQKÆ REGUL@@TX STOSUNKI MÆV L@DXMI(B, (NA NE NORM TEHNÆ^NIH(B, (NQKÆ REGUL@@TX TÆ ABO ÆN[Æ WIROBNI^Æ PROCESI(B. æ(NNAK[E KAVU^I(B, (NPRAWO Ã NE TÆLXKI FORMO@ ORGANÆZACÆÇ ARHÆTEKTURNOGO PROCESU(B, (NALE J ÆSTOTNIM KOMPONENTOM ZMÆSTU ARHÆTEKTURNOÇ DÆQLXNOSTÆ(B. (NmONOGRAFÆQ ROZRAHOWANA NA FAHÆWCÆW W GALUZÆ PRAWOWIH WÆDNOSIN W ARHÆTEKTURNO(B-(NBUDÆWNÆJ SFERÆ(B, (NSTUDENTÆW wnz Æ FAKULXTETÆW(B, (NQKÆ WIW^A@TX WÆDPOWÆDNÆ DISCIPLÆNI(B, (NARHÆTEKTUROZNAWCÆW(B, (NA TAKOV BUDE CÆKAWO@ [IROKOMU ZAGALU ^ITA^ÆW(B, (NQKÆ NE BAJDUVÆ DO PRAWOWIH PROBLEM ARHÆTEKTURI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaRH)QÆTEKTURAs)E -- (NsUTN)QÆSTX Æ ZNA^ENNQs)E -- (NpRAWOWE REGUL@WANNQs