(NfORMUWANNQ ARH)QÆTEKTURNOGO ANSAMBL@ kIÃWO(B-(NpE^ERSXKOÇ LAWRI (BXVII - XX (NST(B. :s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E (N~(B. 3, (NT(B. 2,s (NaRH)QÆTEKTURNO(B-(NBUDÆWELXNA DÆQLXNÆSTX W rOSÆÇ TA gETXMAN]INÆ ZA ^ASÆW ÆMPERATRICÆ ãLIZAWETI pETRÆWNIs)E - (Ns)QÆTKARXOWA(B, (NoLXGA wSEWOLODÆWNAs)E; (Ns)QÆTKARXOWA(B, (NoLXGA wSEWOLODÆWNAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NfEN)QÆK(B,s)E, 2008)
(NnA P)QÆDSTAWÆ ARHÆWNIH DVEREL WPER[E WIZNA^ENO OSOBLIWOSTÆ ARHÆTEKTURNO(B-(NBUDÆWELXNOGO PROCESU W gETXMAN]INÆ ZA ^ASÆW ÆMPERATRICÆ ãLIZAWETI pETRÆWNI (B((NZABUDOWI(B, (NWIKONAWCÆ(B, (NZAMOWNIKI(B, (NSPONSORI(B). (NtEKSTOWÆ MATERÆALI BAGATO PROÆL@STROWANÆ KRESLENNQMI(B, (NREKONSTRUKCÆQMI(B, (NNATURNIMI FOTOZNÆMKAMI(B.s)E
)Qæ(NMENNIJ POKAV^IK(B.: (NS(B. 222-223s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmISTECTWOs -- (NaRH)QÆTEKTURAs)E -- )Qæ(NSTORÆQ ARHÆTEKTURIs)E; (NARH)QÆTEKTURNIJ ANSAMBLXs)E; (NFORTIF)QÆKACÆJNÆ ROBOTIs)E; (NMUROWAN)QÆ SPORUDIs)E; (NKULXTOW)QÆ SPORUDIs)E; (NVITLOW)QÆ SPORUDIs)E; (NCIW)QÆLXNÆ SPORUDIs)E